Istraživali smo... - www.lobi-info.rs

Istraživali smo...

Od 2030. godine od Batajnice do Pančeva preko Krnjače i Ovče

3 minuta za čitanje

Do leta bi trebalo da bude potpisan međudržavni sporazum između Srbije i Rusije koji će omogućiti učešće ruskih kompanija u projektu razvoja i modernizacije BG voza.

Biće rušenja objekata duž Zrenjaninca od Sebeša do Zbega zbog proširenja

3 minuta za čitanje
9

Građani Borče se već decenijama unazad pitaju kada će biti proširen Zrenjaninski put kroz naselje, gde su skoro uvek gužve u saobraćaju a posebno u potezu od raskrsnice „Putnik“ do raskrsnice „Panonija“.

Istraživali smo: Koliko roditelje košta polazak u školu

/
7 minuta za čitanje

Roditelji treba da izdvoje poprilično novca za početak nove školske godine. Detetu treba obezbediti školski ranac, udžbenike i potreban školski pribor. Još kad se na neophodno u školi pridoda odeća i obuća, jedna plata je neizbežna. Upravo zbog toga smo za vas istraživali šta je sve potrebno za novu školsku godinu i koliko to sve

Zeleni talas na Zrenjanincu je očigledno NEMOGUĆA MISIJA!

2 minuta za čitanje
2

Usled velikog broja zahteva sugrađana tokom godina, obratili smo se JKP „Beograd put“ pre više od dve godine, tačnije 13. jula 2016. godine, sa zahtevom da izvrše sinhronizaciju rada semafora na Zrenjaninskom putu kako bi se smanjile gužve na istom i povećala bezbednost. Ovde pročitajte „Mit o zelenom talasu na Zrenjaninskom putu“ Moramo da ih

Đurđevdan u „vozu smrti“ i pesma koja je ostala da svedoči

1 minut za čitanje
1

Čuvena pesma “Đurđevdan” nastala je u “vozu smrti”, koji je putovao iz Sarajeva za Jasenovac, svedoči profesor Žarko Vidović, istoričar umetnosti iz Sarajeva, koji je bio u zloglasnom koncentracionom logoru 1942. godine.

„BG: voz“ kasni, bez obrazloženja i najava

5 minuta za čitanje

Pogledi nadležnih lica za funkcionisanje „BG: voz“-a uprti su u daljinu – čekajući najavljene izmene od sledećeg aprila. Na njima je da analiziraju nastajuću situaciju i razmotre opcije koje se prirodno nameću. Već smo pisali o tome kako će od sledećeg aprila, kada počne rad na modernizaciji pruge od Prokopa do Stare Pazove, red vožnje

Terminus Borča 3 – na terenu (skoro) sve redovno

5 minuta za čitanje
3

Poslednjih godina linije gradskog prevoza na levoj obali prati negativan trend po pitanju broja raspoređenih autobusa i polazaka. Neke od činjenica su zvanične objave Sekretarijata za javni prevoz, a neke i lična zapažanja građana. Tako nam se u poslednje vreme javljalo dosta ljudi koji se pitaju zašto sve više čekaju autobuse koji polaze sa terminusa

Kuda se sve (nije) provozao Google automobil na levoj obali

2 minuta za čitanje
1

Google Street View je nastao pre 10 godina i proširio na teritoriju Srbije 2014. godine. Od tada je aplikacija postala nezaobilazna mnogima za pronalazak mnogih tačaka i sredstvo za snalaženje na nepoznatim mestima. Beograd, uključujući i ulice leve obale, je sniman u dva navrata, završno sa krajem 2015. godine. U mapu su uključeni putevi, bulevari,

Priča o fazanima – Fazanerija u Kovilovu (VIDEO)

2 minuta za čitanje

Tokom 2009. i 2010. godine u fazaneriji u Kovilovu za koje je nadležno Lovačko udruženje “Beograd“ je došlo do pomora velikog broja fazana.

ANKETA: Da li je vaša plata na nivou proseka?

1 minut za čitanje
1

Statistika kaže da je prosečna plata u Beogradu oko 56.000 dinara, što nam se čini neverovatnim pa smo stoga smo sproveli anonimnu anketu kako bi saznali kolika je realna zarada.

Kako će izgledati i kad se otvara Lidl objekat u Borči

2 minuta za čitanje
3

Gradnja Lidl objekta u Borči je zvanično počela 1. avgusta 2016. godine i posle sedam meseci već se nadzire izgled pomenutog objekta. Ipak, pošto već znamo kako će on izgledati to želimo da podelimo sa vama, našim čitaocima, ali i još neke informacije koje vas zanimaju. Lidlov plan je da u Srbiji izgradi 20 maloprodajnih objekata

Da li vaše dete ne zna da kaže r ili suska?

5 minuta za čitanje

Poslednjih godina je sve više dece sa teškoćama u govoru. Dete prve reči izgovara sa godinu dana i tada počinje njegovo usvajanje govora. U tom periodu je jako bitno da detetu stalno pričate i propratite svoje postupke i pokrete rečima. To će vašem detetu stvoriti želju da komunicira, naravno najpre rečima a onda i rečenicama.

U 2017. godini tek počinje izgradnja Doma zdravlja u Borči

4 minuta za čitanje
3

Na današnji dan pre tačno tri godine je dobijeno odobrenje za izgradnju Doma zdravlja u Borči od strane gradonačelnika i Agencije za investicije i stanovanje.

ZIMSKE GUME: Kad su obavezne, kolike su kazne i šta u slučaju udesa?

6 minuta za čitanje

Po zakonu od danas 1. novembra do 1. aprila sva putnička vozila moraju imati sve četiri zimske gume ako se na putu nalazi led, sneg ili poledica.

SRAMOTA! Čak 120 polazaka manje nedeljno na liniji 96

4 minuta za čitanje
7

Pre izvesnog vremena sugrađanka nas je kontaktirala da proverimo šta se dešava sa linijom 96 i nakon provere smo ostali zaprepašćeni.