Najnovije lokalne vesti - www.lobi-info.rs

Vesić: Raspisan tender za postrojenje za preradu otpadnih voda u Krnjači

//
2 minuta za čitanje

Grad Beograd i Evropska investiciona banka raspisali su tender za projektovanje i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda „Кrnjača” rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, navodi se u saopštenju Gradskog sekretarijata. „Tender je raspisan na osnovu ugovora koji je je Grad Beograd zaključio sa Evropskom investicionom bankom za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava“,

Opština Palilula poziva roditelje da prijave decu za novogodišnje paketiće

1 minut za čitanje

Gradska opština Palilula ​objavila je poziv za sve roditelje mališana sa svoje teritorije, rođenih u periodu od 01.03. 2015. do 31.12. 2020. godine, da prijave decu za dodelu novogodišnjih paketića.

UG Volim Padinjak ponelo titulu Pokretač promena u 2021. godini

1 minut za čitanje

Udruženje građana Volim Padinjak, od svog osnivanja ukazuje na ozbiljne ekološke i komunalne probleme sugrađana iz Padinske Skele i okolnih naselja.

Posle Jovičića nastavak hapšenja, još 13 inspektora i investitora u pritvoru

4 minuta za čitanje
1

Već je poznato da je nekadašnji predsednik opštine Palilula, Aleksandar Jovičić, „pao“ zbog malverzacija vezanih za izgradnju nelegalnih objekata na teritoriji naše opštine.

Kvalitet vazduha na levoj obali i danas katastrofalan!

2 minuta za čitanje

Postojalo je vreme kada nismo brinuli o kvalitetu vazduha kao danas, ali sada gotovo svaki sugrađanin ima aplikaciju putem koje može da proveri kvalitet vazduha u svom naselju.

Srećna slava svima koji danas slave Aranđelovdan

3 minuta za čitanje
Aranđelovdan - 21.novembar

Danas se slavi Sabor svetog Arhangela Mihaila, poznat i kao Aranđelovdan. Aranđelovdan je po brojnosti svečara na drugom mestu slava kod Srba, odmah iza Nikoljdana.

Komunalci na Zrenjanincu kontrolišu nošenje maski u gradskom prevozu

1 minut za čitanje

Prema informacijama koje smo dobili od naših sugrađana, komunalci danas na levoj obali kontrolišu nošenje maski u vozilima javnog prevoza.

Podsetnik kako izgleda leva obala posle kiše gorko nasmejala sugrađane (VIDEO)

1 minut za čitanje

Poznato je da svaka veća kiša na levoj obali sugrađanima stvara probleme. Nekima zbog potopljenih podruma, a nekima zbog potopljenih ulica.

Bara Reva sačuvana od otpada, postaće Dunavski park!

2 minuta za čitanje

Kako su saopštili iz Ekološkog ustanka, Bara Reva i područje oko nje ušli su u proceduru kojom će biti proglašeni za zelenu površinu!

Najbolji studenti Palilule otputovali sa opštinom

1 minut za čitanje

Najbolji studenti sa opštine Palilula otputovali su u Niš i na Staru planinu na ekskurziju, kojom ih je nagradila opština u okviru akcije „Indeksom po Srbiji“. 

Oprez! Na Ovčanskom putu semafor visi samo na kablovima

1 minut za čitanje

Semafor na raskrsnici obilaznice i Puta za Ovču otkačio se sa metalne konstrukcije i visi iznad puta držeći se samo na kablovima! 

Borčanski ogranak biblioteke Milutin Bojić ponovo otvorio svoja vrata

1 minut za čitanje

Kako smo pisali početkom ove godine, ogranak biblioteke Milutin Bojić u Borči bio je zatvoren, a sve zbog neodgovornosti nadležnih iz opštine.

Na Pančevcu već 3 godine ne radi deo osvetljenja

1 minut za čitanje
1

Sugrađani su već i navikli da svi komunalni problemi leve obale čekaju barem po nekoliko godina da budu rešeni. A ne bi trebalo da bude tako, zar ne?

Stižu pametni semafori duž Zrenjaninskog puta u Krnjači

1 minut za čitanje

U ponedeljak 15. novembra počeće radovi na postavljanju pametnih semafora duž Zrenjaninskog puta.

Poginuli devojka (22) i dečak (14) na putu ka Vrboskom

1 minut za čitanje

Teška saobraćajna nesreća dogodila se jutros oko 5 časova kada je automobil na putu ka Vrbovskom sleteo u kanal. Automobil „opel zafira“ iz zasad nepoznatih razloga sleteo je s puta, prevrnuo se i završio u kanalu. U automobilu su pronađena dva tela – kako se pretpostavlja, devojke od oko 22 godine i dečaka od oko

1 2 3 386