Najnovije lokalne vesti - www.lobi-info.rs

Sugrađani u Kotežu nezadovoljni onim što ostaje nakon kopanja za gasovod

1 minut za čitanje

Gasifikacija se nastavlja u naselju Kotež, a sugrađani iz ovog dela leve obale su nezadovoljni onim što nakon radova ostraje, jer izvođač ne sanira ni ulice na adekvatan način.

Program „Moja prva plata“ šansa za mlade nezaposlene da steknu iskustvo

1 minut za čitanje

Čak 10.000 mladih, do 30 godina, sa srednjim i visokim obrazovanjem, koji su bez radnog iskustva i prijavljeni su na evidenciju nezaposlenih, mogu da se prijave za program „Moja prva plata“.

Pokušali da prevare sistem „Oko sokolovo“, pa sebi drastično uvećali kazne

2 minuta za čitanje

Mi smo poznati kao dovitljiv narod, pa su neki sugrađani prethodnih dana pokušali da prevare sistem „Oko sokolovo“ i da se sačuva od eventualnih kazni za nepropisno parkiranje.

Večeras nova akcija suzbijanja komaraca na levoj obali

1 minut za čitanje

Kako je objavilo JKP „Gradska čistoća”, njihove ekipe danas će vršiti tretman suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje od 19.00 časova do ponoći.

Popravljena kanalizaciona cev koja je u Padinskoj poplavila 10 hektara

1 minut za čitanje

Kanalizaciona cev koja je prošle nedelje pukla u Padinskoj Skeli i poplavila 10 hektara njive pod zasadom kukuruza, juče je popravljena, kako kažu u PKB-u.

U subotu u Borči humanitarni bazar za pomoć Dragani i Lani

2 minuta za čitanje

Naši sugrađani odlučili su da organizuju humanitarni bazar koji će se održati u subotu 15. avgusta, ispred tržnog centra Stop Shop u Borči, od 18.00 do 20.30 časova.

Inspekcija izdala nalog za uklanjanje deponija, ali nepoznatim licima

2 minuta za čitanje

Unija Treći Beograd, koju čine udruženja Eko Pančevački rit, Bela čaplja i UG Kotež, zajedničkim snagama se bori da stane na put starim i novim divljim deponijama na levoj obali.

Broj komaraca opet u porastu, ponovo poleće avijacija

2 minuta za čitanje

U nekim delovima Beograda opet dolazi do porasta broja komaraca, pa će od danas ponovo biti pojačano suzbijanje komaraca sa zemlje i reka.

Duga na levoj obali viđena objektivom naših sugrađana (FOTO)

1 minut za čitanje

Nakon jučerašnje iznenadne kiše, sugrađanima sa leve obale raspoloženje je popravila duga. Mnogi nisu odoleli, već su je slikali iz svog naselja, a slike podelili na društvenim mrežama.

Al Dahra uskoro počinje izgradnju fabrike za preradu stočne hrane u Kovilovu

2 minuta za čitanje

Kompanija Al Dahra koja je krajem 2018. godine otkupila deo imovine PKB-a, u Kovilovu planira izgradnju fabrike za preradu stočne hrane. Ovaj projekat vredan je 173 miliona evra.

U Padinskoj pukla cev, a kanalizacija se izlila u njive (FOTO + VIDEO)

2 minuta za čitanje

Na manje od jednog kilometra od naselja Padinska Skela, tokom prošle nedelje, izlila se kanalizacija u njive, što predstavlja veliku ekološku katastrofu.

Prilikom gasifikacije u Krnjači probijena cev, voda curela danima

2 minuta za čitanje

Na levoj obali uveliko je u toku gasifikacija, a izvođač radova je u obavezi da odmah sanira sve eventualno nastale štete prilikom bušenja i postavljanja cevi za gasovod.

Dabrovi nisu viđeni decenijama, ali primećeni su nedavno u Krnjači

3 minuta za čitanje

Još prošlog veka sa naših prostora gotovo da su nestali dabrovi. U Beogradu i okolini nisu viđeni decenijama, ali primećeni su nedavno u Krnjači i drugim obodnim delovima grada.

Danas isplata 18.000 dinara, novi paket mera pomoći privredi

1 minut za čitanje

Na osnovu najnovijih mera za pomoć privredi, na račune više od milion zaposlenih sugrađana danas stiže uplata 60 odsto minimalne zarade, što je iznos od 18.000 dinara.

1 2 3 358