Dešavanja - www.lobi-info.rs

Dešavanja

CK „Vlada Divljan“ započeo prikazivanje predstava online

1 minut za čitanje

Iako  je opasnost od virusa COVID 19 zatvorila za sugrađane vrata pozorišta, mnoge predstave su nam dostupne za gledanje putem interneta. Sada je to slučaj i sa predstavama palilulskog centra za kulturu „Vlada Divljan“.

Sugrađani, ne nasedajte na recepte protiv virusa koji kruže mrežama !

/
1 minut za čitanje
soda bikarbona

U Srbiji su od Korona virusa za sada preminule 23 osobe, a 900 je obolelo. Ambasada Izraela u Beogradu reagovala je na lažnu vest da soda bikarbona navodno pomaže u izlečenju od korona virusa. Kako se u netačnom receptu tvrdi, taj „lek“ je pronađen baš u Izraelu. Ova poruka koja kruži društvenim mrežama u Srbiji

Počeo dvanaestočasovni karantinski online koncert grupe Van Gogh

2 minuta za čitanje

Članovi rok sastava „Van Gog“ rešili su da, osim jedne pesme koju su svako veče, od početka vanrednog stanja, poklanjali svojim pratiocima pod sloganom „Ko peva zlo ne misli“, prošire repertoar i održe virtuelni „mini karantin koncert“ čiji je repertoar izabrala publika.

I u vreme vanrednog stanja naš komšija Bojan ne stavlja humanost na čekanje

3 minuta za čitanje

Naš sugrađanin Bojan Mijatović poznat je već brojnim sugrađanima na levoj obali, najviše zbog humanitarnih akcija koje je do sada organizovao.

Večeras nakon aplauza, muzika sa balkona i prozora ujedinjuje Srbiju

1 minut za čitanje

Građani Srbije su prethodne dve noći u osam sati uveče na svojim terasama aplaudirali u znak podrške medicinskim radnicima. Sada, su „Noć muzike“ i muzička produkcija“ RTS“, pozvali sve građane da u periodu od osam do pola devet uveče nakon aplauza učestvuju u stvaranju muzike.

Litija i moleban koji su zakazani za nedelju u Borči se ne otkazuju

4 minuta za čitanje
1

Kako smo već pisali, u nedelju 15. marta, zakazano je održavanje još jedne litije i molebana u Borči, za spas pravoslavnog naroda Crne Gore. 

Predstojećeg vikenda dve besplatne predstave u CK „Vlada Divljan“

1 minut za čitanje

Centar za kulturu „Vlada Divljan“ pripremio je dve besplatne predstave za vikend koji je pred nama i to jednu za najmlađe sugrađane, a drugu za one „malo“ starije.

U nedelju u Borči još jedna litija za spas pravoslavnog naroda Crne Gore

1 minut za čitanje

Srpska pravoslavna eparhija banatska, uz blagoslov preosveštenstva Episkopa banatskog gospodina Nikanora Bogunovića, organizuje još jednu molitvenu litiju i moleban za spas pravoslavnog naroda u Crnoj Gori.

Uskoro besplatna predstava „Crveni šešir“ za pomoć Marini iz Koteža

2 minuta za čitanje

Krajem prošle godine već smo pisali o Marini Minić, sugrađanki iz Koteža koja je vezana za invalidska kolica, nakon što je u nju pucano iz vatrenog oružja.

U subotu nas očekuje još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Borči

2 minuta za čitanje

Kako je već i postalo tradicija, u Borči je spremna još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Instituta za transfuziju, kako bi davaocima sa leve obale bilo olakšano da daju krv.

Za najmlađe sugrađane „Crvenkapa i šašavi vuk“ besplatno u CK Vlada Divljan

1 minut za čitanje

U nedelju 08. marta, u 12.30 časova, na sceni Centra za kulturu „Vlada Divljan“ očekuje nas nova besplatna predstava za najmlađe sugrađane pod nazivom „Crvenkapa i šašavi vuk“.

Penzioneri PKB nastavljaju danas protest na Andrićevom vencu

1 minut za čitanje

Kako saznajemo, iako nadležni ostaju gluvi i slepi na protest penzionera i bivših radnika PKB-a, njihovi protesti i borba se nastavljaju.

Posle sastanka sa u Opštini Palilula, Kotež na putu da reši deo komunalnih problema

2 minuta za čitanje

Juče su u zgradi Opštine Palilula predstavnici UG Kotež imali sastanak sa predstavnicima opštine. Tom prilikom razmotrili su rešenja za više problema sa kojima se suočavaju sugrađani iz Koteža.

UG Kotež sutra na sastanku sa predsednikom opštine Palilula

2 minuta za čitanje
1

Kako saznajemo, predstavnici UG Kotež zakazali su za sutra, sredu 26. februar, sastanak sa presednikom Opštine Palilula Aleksandrom Jovičićem. Cilj ovog sastanka je rešavanja gorućih komunalnih problema u naselju Kotež.

Dobrovoljnim davaocima krvi danas na poklon karte za FEST

1 minut za čitanje

Centar beogradskih festivala – CEBEF, izvršni producent FEST-a, u skladu sa ovogodišnjim sloganom „Skupljači emocija” organizuje akciju poklanjanja karata za 48. FEST dobrovoljnim davaocima krvi.

1 2 3 41