in

SAZNAJEMO! Predsednik Srbije 15. jula otvara Dom zdravlja u Borči

Kako nezvanično saznajemo 15. jula (da, dobro ste pročitali za 3 dana) je najavljeno otvaranje dugoočekivanog Doma zdravlja u Borči u popodnevnim časovima .

Otvaranju bi trebao da prisustvuje Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, obzirom da nam je predsednik opštine Palilula uhapšen.

Jedna od najčeših rečenica koju već dugo slušamo je „Leva obala Dunava će uskoro dobiti dom zdravlja”, ali i tome uskoro dolazi kraj.

U 2019. godini je zvačnicno postavljen kamen temeljac i posle čak 9. obećanja je započeta izgradnja novog Doma zdravlja u Borči.

Mnogi Borčani se sećaju da je 90-tih gradonačelnik Beograda postavio kamen temeljac novog Doma zdravlja u Borči u Centru 3

Početkom godine u novom objektu u Borči od ministra zdravlja smo saznali da je grejanje proradilo, struja je sprovedena kao i ostale instalacije, odnosno ostalo još samo „da se srede podovi i još ponešto što ne zavisi od vremenskih uslova“.

Nakon toga su skoro svi najavili otvaranje Doma zdravlja u Borči krajem februara, početkom marta sa ciljem da se otvori i punkt za vakcinaciju, ali to nije realizovano.

Otvaranje je kako kažu usporila nabavka za opremanje zgrade koju Ministarstvo zdravlja sprovodi, no i tome je došao kraj. 

Novi objekat biti jedan od najmodernijih u Srbiji

U novom domu zdravlja će raditi 50 lekara opšte prakse i drugih specijalizacija, desetak stomatologa, oko 90 medicinskih sestara, kao i prateći medicinski i nemedicinski kadar, kako bi se odgovorilo na potrebe pacijenata.

Dom zdravlja u Borči sadržaće službe za zdravstvenu zaštitu predškolske i školske dece, odraslih građana, kućnog lečenja i palijativne nege, za zdravstvenu zaštitu žena, polivalentnu patronažu, rendgen i ultrazvučnu dijagnostiku, laboratoriju, stomatologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, internu medicinu, oftalmologiju, ORL, psihijatriju, apoteku, hitnu pomoć, sterilizaciju i službe neophodne za funkcionisanje ustanove.

Ko čeka taj i dočeka. Mi smo dočekali!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    U Borči u teretani pometnuo požar, pa zapalio sebi patike (VIDEO)

    Konačno OTVOREN novi Dom zdravlja u Borči za 70.000 ljudi