in

Uhapšen predsednik naše opštine!

Špekulacije poslednjih dana su se obistinile, predsednik naše opštine Aleksandar Jovičić uhapšen je zbog nelegalne gradnje na Adi Huji i Višnjici.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu uhapšeni su Aleksandar Jovičić (1987), predsednik Gradske opštine Palilula i D. V. (1978), odgovorno lice za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula.

Takođe, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (1958), Z. R. (1953), Đ. R. (1959), Z. P. (1959), G. P. (1969) i D. L. (1964) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Aleksandar Jovičić se sumnjiči da je uticao na D. V. da dalje utiče na građevinske inspektore, da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekta bez građevinske dozvole na teritoriji Palilule u periodu od jula 2016. do novembra 2018. godine, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio oko 28.800.000 dinara.

Građevinski inspektori se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte, kao i da su nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, potom iste prosledili na ozakonjenje, a suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Policija trenutno pretresa zgradu Opštine Palilula.

Izvor: Novosti

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. A ZGRADA KOJA JE ZIDANA U TOM PERIODU SA PREKO 250 STANOVA I POSLOVNIM PROSTOROM, BEZ KANALIZACIJE, PREKOPUTA PIVARE, NA ČIJU DUŠU GREH ŠTO ĆE CELO NASELJE DA PLIVA U FEKALIJAMA…..

Vesić je danas naložio da se prekine dovoženje građevinskog otpada na deponiju pored Reve

U toku je saslušanje uhapšenog predsednika opštine Palilula