Vesti - www.lobi-info.rs

Vesti

Početak 2020. davno za nama, a još ništa od izgradnje tehnološkog parka

2 minuta za čitanje

Krajem prošle godine najavljeno da će izgradnja tehnološkog parka u Borči početi tokom ove godine. Pandemija korona virusa poremetila je mnoge planove, pa izgleda i ovaj.

Moratorijum završen, od ponedeljka ponovo redovne rate kredita

1 minut za čitanje

Od ponedeljka svi sugrađani koji su koristili moratorijum na kredite, vraćaju se redovnim isplatama svojih obaveza. Ova mera pomoći zvanično je završena.

Eko patrola još jednog labuda vratila u stanište na Vizelju (FOTO)

1 minut za čitanje

Nedavno je pomalo zbunjen, mladi labud pao u dvorište sugrađana u naselju Popova bara nedaleko od Roda marketa.

Nastavlja se gradnja „socijalnih“ stanova u Ovči, u planu i škola i vrtić

1 minut za čitanje

Sekretarijat za urbanizam objavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije za kompleks socijalnog stanovanja u naselju Ovča. Cilj je da se nastavi sa izgradnjom.

Zbog kopanja za gasovod oštećeni i visokonaponski kablovi u Borči

2 minuta za čitanje

Prema informacijama koje smo dobili od sugrađana, prilikom kopanja za gasifikaciju ovoga puta je u Borči, nedaleko od Puta za Ovču, oštećen visokonaponski kabal za struju.

Uzeti uzorci vode iz Jojkićevog Dunavca

1 minut za čitanje

Nakon što je došlo do uginuća većeg broja labudova u Jojkićevom Dunavcu, Velikom kanalu i kanalu Vizelj, uzeti su uzorci vode sa ove tri lokacije kako bi se uradile analize.

Bliži se završetak izgradnje novog doma zdravlja u Borči

1 minut za čitanje

Gradski i opštinski čelnici obišli su danas radove na izgradnji novog doma zdravlja u Borči. Kako je navedeno objekat će biti završen u januaru sledeće godine.

Tramvaji na levoj obali nakon izgradnje mosta kod Ade Huje

1 minut za čitanje
1

Kako je više puta do sada najavljivano, izgradnja mosta kod Ade Huje biće započeta sledeće godine. Ovo je danas ponovo najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Đorđe Antonijević iz KKK BSK doneo zlato za Srbiju sa Olimpijskih nada (VIDEO)

1 minut za čitanje

Đorđe Antonijević, mladi kajakaš iz kluba BSK iz Borče, osvojio je zlatnu medalju u jednosedu na 200 metara na regati Olimpijskih nada u Segedinu, kao član reprezentacije Srbije.

Leva obala na jednom od tri planirana koridora rečnog javnog prevoza

2 minuta za čitanje

Već dugi niz godina raspravlja se o uvođenju rečnog javnog prevoza. To bi bilo korisno i za sugrađane sa leve obale, zbog blizine Dunava.

Zbog paljenja smeća i trave Vatrogasci proteklih dana imali pune ruke posla

2 minuta za čitanje

Prethodnih dana beogradski vatrogasci imali su pune ruke posla i najčešće je uzrok vatre neodgovorno ponašanje sugrađana koji pale smeće ili travu.

Od danas još 121 ulica u sistemu „Oko sokolovo“

4 minuta za čitanje

Sistem „Oko sokolovo” će od danas, 21. septembra, kontrolisati još 121 ulicu, dakle ukupno 242 ulice. U pitanju su saobraćajno najkritičnije ulice u centralnoj gradskoj zoni.

Uklonjena rampa sa pružnog prelaza u naselju Ovčanski Sebeš

1 minut za čitanje

Pre samo nedelju dana, sugrađani iz naselja Ovčanski Sebeš posmatrali su kako na pružnom prelazu koji koriste svakodnevno, vozovi prolaze dok zaštitna rampa stoji podignuta. 

Hrvatska ulica u Kotežu dobila novi naziv, ali ne prema predlozima sugrađana

2 minuta za čitanje
1

Kako saznajemo, Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica na svojoj sednici usvojila je predlog da se promeni naziv Hrvatske ulice u naselju Kotež.

Gotovi prvi rezultati obdukcije labuda uginulog blizu Jojkićevog Dunavca

1 minut za čitanje

Od kada je počeo pomor ptica u Jojkićevom Dunavcu i obližnjim kanalima, odnosno od pre dva meseca do danas, uginulo je ukupno 14 labudova, ali i druge ptice kao i riblji svet.

1 2 3 204