in , ,

Od najave tendera do najave izgradnje za samo jedan dan…

Za Beograd nema opasnosti od novih poplava ali od izlivanja kanalizacije ima

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će u petak početi izgradnja sekundarne kanalizacione mreže na levoj obali Dunava, preneo je Beoinfo.

Vesić je rekao da je grad Beograd za izgradnju kanalizacione mreže na levoj obali Dunava obezbedio 20 miliona evra, a podignut je i kredit kod Evropske investicione banke za dodatnih 35 miliona evra.

„U petak počinjemo da radimo prvi deo kanalizacije koji se plaća iz budžeta grada Beograda. To je izgradnja pet kilometara sekundarne kanalizacione mreže sa 450 kućnih priključaka za deo naselja Krnjača, u MZ Dunavski venac na području oko Ulice Jovice Vasiljevića“, kazao je Vesić.

Istakao je da je završena izgradnja više od sedam kilometara sekundarne kanalizacione mreže u Bloku braće Marić u naselju Krnjača, kao i da je u toku izgradnja kanalizacione crpne stanice „Krnjača 2“, koja će, prema njegovim rečima, prihvatiti najveći deo otpadnih voda te obale Dunava.

 

 Ipak, ovo nije prvi put da se  obećava građanima Leve obale  da će konačno dobiti kanalizaciju – ovakve priče vrte se u krug godinama.

Građani su sada sumnjičavi I gotovo sigurni da do početka radova  neće ni doći.

Ipak, nešto što bi trebalo da u 21. veku bude dostupno svima, kod nas  je misaona imenica, a građani nisu optimistični da će izgradnja kanalizacije zapravo početi.

Podsećamo, Vučić je pre nekoliko dana u Borči dao potpis podrške izbornoj listi „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“, gde je iskoristio priliku da istakne da on „obožava Borču“, te da se ljudima sa te strane Dunava mora „mnogo više pomoći“ – što je ponavljao godinama ranije, posebno 2019. godine, nakon „nezapamćenih padavina“ koje su zadesile Beograd, a koje su najviše pogodile upravo levu obalu Dunava.

Tada je veliki broj domaćinstava u Ovči, Borči Krjači i Kotežu bio poplavljen, usled kiše i izlivanja fekalija iz septičkih jama. Tom prilikom je predsednik, u pratnji zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i bivšeg predsednika opštine Palilula, Aleksandra Jovičića, obećao stanovnicima Borče izgradnju kanalizacije,i to po hitnom postupku.

Međutim, najveći broj stanovnika Leve obale još uvek nema kanalizaciju.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Do 2025. svaka kuća dobiće vodu i kanalizaciju-2015-2025

    Idemo još jednom….Opet najavljen tender za izgradnju kanalizacije

    Komendija u režiji Vesića „Počela izgradnja kanalizacije na levoj obali Dunava“