in

Raspored mandata u Skupštini opštine Palilula

Najviše glasova na Paliluli osvojila je lista Aleksandar Vučić- Srbija pobeđuje, 26 mandata, dok je drugo plasirana koalicija Za demokratsku Palilulu-DS-SDS-LDP, sa 11 mandata.

Rezultati redovnih lokalnih izbora 2016. dosta se razlikuju od izbornih rezultata 2012. godine.

rezultati-go-palilula-2016

Broj odbornika i raspored mandata u Skupštini opštine Palilula

Na opštinskim izborima Palilule došlo je do preraspodele moći, sada su za razliku od pre 4 godine građani najviše poverovali izbornim obećanjima liste Aleksandar Vučić- Srbija pobeđuje.

Palilulom je u prethodnom periodu rukovodio Stojan Nikolić, kanditat DS i na ovim izborima. Pre 4 godine, 6. maja 2012. lista Dragan Đilas izbor za bolju Palilulu osvojila je tada 24 mandata. Na jučerašnjim izborima koalicija DS-SDS-LDP na čelu sa istim predstavnikom Stojanom Nikolićem osvojila je 11 odboriničkih mesta.

Volja građana Palilule u mnogo čemu se razlikuje od prethodne. Na ovim izborima najveće poverenje ukazano je SNS-u, a nosilac njihove izborne liste je Aleksandar Jovičić. Koalicija oko SNS-a je pre 4 godine osvojila 16 mandata, a ove godine SNS je samostalno uspeo da osvoji 26 mandata, tačnije 42,73% glasova.

Iako je lista Dosta je bilo- Saša Radulović nova lista na izborima Palilule, pokazala je dobar izborni potencijal i našla se na trećem mestu po osvojenim glasovima  9,42% glasova,  osvojivši 5 mandata.

Novina ovih izbora je i povratak Srpske radikane stranke u Skupštinu opštine Palilula. Lista Dr Vojislav Šešelj obezbedila je 5 mandata sa osvojenih 8,32% glasova.

Pad polularnosti na Paliluli zabeležila je i Socijalistička partija Srbije, lista Ivica Dačić-SPS, JS, umesto nekadašnjih 10,91%, na ovim izborima osvojili su 8,01% glasova i tako obezbedili 5 odborničkih stolica.

Najmanje odborničkih mesta osvojila je koalicija Dveri – Demokratska stranka Srbije, 3 mandata (5,78% glasova). DSS je u prethodnom sastavu samostalno osvojio 5 mandata.

go-palilula-2016

Za odbornička mesta izborilo se 6 stranaka, dok ostalih 5 u tome nisu uspele. Sve razultate možete videti u članku „Rezultati lokalnih izbora 2016 na Paliluli“

Utisci se sabiraju, a izborni listići najbolji su svedok tome da su Palilulci promenili svoje izborne afinitete i da će se ovaj sastav Skupštine opštine Palilula u mnogo čemu razlikovati od prethodnog.

Jedno je sigurno ostaje nam da vidimo da li će nova Skupština donositi odluke povoljne po građane Palilule i koliko će se brzo i uspešno naša opština razvijati pod novim rukovodstvom.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Rezultati lokalnih izbora 2016 na Paliluli

    Zbog radova 24 sata bez vode Borča, Krnjača, Kotež i Ovča