Raspored bogosluženja u crkvama na levoj obali - www.lobi-info.rs

Raspored bogosluženja u crkvama na levoj obali

3 minuta za čitanje

Večeras, na Badnje veče, svi pravoslavni hramovi i crkve doćekuju najlepši hrišćanski praznik – Božić. Za sve naše sugrađane koji žele da prisustvuju duhovnim službama, saznali smo raspored bogosluženja crkvama na levoj obali.

Hram Svetog Luke u Krnjači

U Hramu Svetog Luke u naselju Krnjača, u 16.00 časova počinje Večernje bogosluženje i paljenje badnjaka. U ponoć sledi Prva Božićna Liturgija, sutra u 09.00 jutarnja Božićna liturgija. 

Crkva Svetih apostola Petra i Pavla u Kotežu

Crkva Svetih apostola Petra i Pavla u Kotežu praznično bdenije započinje u 17.00 časova, a sledi paljenje badnjaka. Na Božić, 7. januara služiće se Jutrenje u 08.00 časova, a zatim i Sveta Božićna liturgija. 

Hram Svetog Oca Nikolaja u Borči

U Hramu Svetog Oca Nikolaja u Borči večernje i paljenje badnjaka počelo je u 17.00 časova, a sledi ponoćna liturgija. Jutarnja Božićna liturgija planirana je za sutra u 09.00 časova. 

Crkva Vodice u Borči

I u ovoj maloj crkvi, za koju mnogi sugrađani ne znaju, planirano je večernje i doček badnjaka u 16.00 časova. Sledi ponoćna liturgija, a jutarnja liturgina na Božić biće u 09.00 sutra.

dav

Najmlađi hram na levoj obali, Hram Svete Petke na Ovčanskom putu tradicionalno organizuje paljenje badnjaka u 16 časova. Ispred hrama, kao i do sada, prirediće za svoje vernike i umetnički deo u okviru proslave Badnje večeri, u kome će učestvovati muzički stvaraoci sa leve obale, ali i iz drugih delova Beograda.

U crkvi Sabor Srba Svetitelja u Padinskoj Skeli paljenje badnjaka je u 16 časova.

U svim hramovima i crkvama Sveta liturgija služiće se i u ponedeljak u 09.00 časova na dan Sabora Presvete Bogorodice, a i u utorak u 09.00 časova. na dan Svetog Stefana.

Nadamo se da će sugrađani prisustvovati bogosluženjima u nekom od hramova i time uveličati doček Božića. 

 

 

 

Leave a Reply

Prethodna priča

U požaru u Ovči nastradala starija ženska osoba

Sledaća priča

Od danas osnovci i srednjoškolci ponovo u svojim klupama

Poslednje od Vesti