in

Raspored bogosluženja u crkvama na levoj obali

Večeras, na Badnje veče, svi pravoslavni hramovi i crkve doćekuju najlepši hrišćanski praznik – Božić. Za sve naše sugrađane koji žele da prisustvuju duhovnim službama, saznali smo raspored bogosluženja crkvama na levoj obali.

Hram Svetog Luke u Krnjači

U Hramu Svetog Luke u naselju Krnjača, u 16.00 časova počinje Večernje bogosluženje i paljenje badnjaka. U ponoć sledi Prva Božićna Liturgija, sutra u 09.00 jutarnja Božićna liturgija.

Crkva Svetih apostola Petra i Pavla u Kotežu

Crkva Svetih apostola Petra i Pavla u Kotežu praznično bdenije započinje u 17.00 časova, a sledi paljenje badnjaka. Na Božić, 7. januara služiće se Jutrenje u 08.00 časova, a zatim i Sveta Božićna liturgija.

Hram Svetog Oca Nikolaja u Borči

U Hramu Svetog Oca Nikolaja u Borči večernje i paljenje badnjaka je u 17.00 časova, a sledi ponoćna liturgija. Jutarnja Božićna liturgija planirana je za sutra u 09.00 časova.

Crkva Vodice u Borči

I u ovoj maloj crkvi, za koju mnogi sugrađani ne znaju, planirano je večernje i doček badnjaka u 16.00 časova. Sledi ponoćna liturgija, a jutarnja liturgina na Božić biće u 09.00 sutra.

dav

Najmlađi hram na levoj obali, Hram Svete Petke na Ovčanskom putu tradicionalno organizuje paljenje badnjaka u 16 časova. Ispred hrama, kao i do sada, prirediće za svoje vernike i umetnički deo u okviru proslave Badnje večeri, u kome će učestvovati muzički stvaraoci sa leve obale, ali i iz drugih delova Beograda.

U crkvi Sabor Srba Svetitelja u Padinskoj Skeli paljenje badnjaka je u 17 časova.

U svim hramovima i crkvama Sveta liturgija služiće se i u ponedeljak u 09.00 časova na dan Sabora Presvete Bogorodice, a i u utorak u 09.00 časova. na dan Svetog Stefana.

Nadamo se da će sugrađani prisustvovati bogosluženjima u nekom od hramova i time uveličati doček Božića.

Ako imate informaciju da vreme nije tačno molimo da nam pišete na email info@lobi-info.rs

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Na Badnji dan, 6. januara, trgovinski lanci otvoreni do 18.00, a 7. januara zatvoreni

    Od 1. januara važi novi cenovnik za najam prostora u vlasništvu Grada Beograda