Raspored bogosluženja u crkvama na levoj obali

u Vesti od

Večeras, na Badnje veče, svi pravoslavni hramovi i crkve doćekuju najlepši hrišćanski praznik, Božić. Za sve naše sugrađane koji žele da prisustvuju duhovnim službama, saznali smo raspored bogosluženja crkvama na levoj obali.

Hram Svetog Luke u Krnjači

U Hramu Svetog Luke u naselju Krnjača, u 16.00 časova počinje Večernje bogosluženje i paljenje badnjaka. U ponoć sledi Prva Božićna Liturgija, sutra u 09.00 jutarnja Božićna liturgija. 

Crkva Svetih apostola Petra i Pavla u Kotežu

Crkva Svetih apostola Petra i Pavla u Kotežu praznično bdenije započinje u 17.00 časova, a sledi paljenje badnjaka. Na Božić, 7. januara služiće se Jutrenje u 08.00 časova, a zatim i Sveta Božićna liturgija. 

Hram Svetog Oca Nikolaja u Borči

U Hramu Svetog Oca Nikolaja u Borči večernje i paljenje badnjaka počelo je u 16.00 časova, a sledi ponoćna liturgija. Jutarnja Božićna liturgija planirana je za sutra u 09.00 časova.

Zanimljivo:  U Kini potpisan ugovor za industrijski park u Borči
Crkva Vodice u Borči

I u ovoj maloj crkvi, za koju mnogi sugrađani ne znaju, planirano je večernje i doček badnjaka u 17.00 časova. Sledi ponoćna liturgija, a jutarnja liturgina na Božić biće u 09.00 sutra.

Hram Svete Petke na Ovčanskom putu

Podsećamo vas i na najmlađi hram na levoj obali, Hram Svete Petke na Ovčanskom putu, o čijoj proslavi Badnje večeri smo već pisali OVDE.

U svim hramovima i crkvama Sveta liturgija služiće se i u ponedeljak u 09.00 časova na dan Sabora Presvete Bogorodice, a i u utorak u 09.00 časova. na dan Svetog Stefana.

Nadamo se da će sugrađani prisustvovati bogosluženjima u nekom od hramova i time uveličati doček Božića.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.