in

GrrrGrrr

Hoće li Pretok posle 20 godina dobiti minibus liniju?!

Pozivamo našu opštinu da reši problem i da žiteljima Pretoka olakšaju život

Stanovnici Pretoka u Borči godinama pokušavaju da se izbore za uspostavljanje minibus linije koja bi prošla kroz ovaj deo Borče i prevozila ih do okretnice u Centru 3.

Nova linija javnog gradskog prevoza, za koju imaju i napravljenu trasu, skratila bi svakodneva pešačenja hiljade meštana koji stanuju u Pretoku. Prema rečima nadležnih iz Sekretarijata za javni prevoz, glavni razlog za čekanje je nedostatak 700 metara asfalta.

Do tada, uz peticiju koju prikupljaju, meštani imaju samo plan po kojem bi saobraćala novouspostavljena linija, rad Nemanje Kajkuta, žitelja Pretoka, za koji je dobio nagradu Gradskog saobraćajnog preduzeća.

Prema zamisli Kajkuta, nova linija bi počinjala sa već postojećeg terminusa u Borči 3 i završavala bi u Ulici Mihaila Petrovića gde je planirana izgradnja terminusa u jednostavnoj formi stajališta. U smeru B, linija bi počinjala sa novog terminusa u Ulici Mihaila Petrovića, do terminusa Borča 3.

– U saradnji sa predstavnicima Palilule više puta samo obilazili teren i razmatrali varijanta trase koja bi na najbolji način opslužila najveći broj stanovnika naselja Pretok – objašnjavaju iz Sekretarijata za javni prevoz.

Najveći problem za sada predstavlja neasfaltirani deo ulice Mihaila Petrovića u zoni sa Grgetečkom ulicom, dok se ne realizuje asfaltiranje navedenog dela ulice, ne postoji mogućnost uspostavljanja linije kroz predmetno naselje.

Autobuska stajališta van Pretoka

Planirano je da u oba smera, vozila nove trase koriste već postojeća stajališta na kojima inače staju autobusi sa linije 85, 95, 96, 101, 105L, 106, 107.

Građani bi tako sa presedanjima lakše stizali do grada ili za samo nekoliko stanica bili u centru naselja.

Obzirom da postoji želja nadležnih ovim putem pozivamo opštinu Palilula da sa Beograd putom organizuje asfaltiranje dela ulice Mihaila Petrovića kako bi moglo da se pristupi realizaciji minibus linije kroz Pretok.

Izvor: Novosti

  Prijavite problem, a mi ćemo probati da pomognemo!
  Leave a Reply

  GIPHY App Key not set. Please check settings

   Teško povređena dva muškarca u udesima na Zrenjinskom putu i Pančevačkom mostu

   „Da se struka pita“ BG voz bi išao do Pančeva