in ,

U toku je saslušanje uhapšenog predsednika opštine Palilula

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u toku je saslušanje predsednika beogradske opštine Palilula i funkcionera Srpske napredne stranke Aleksandra Jovičića i još sedmoro osumnjičenih koji su uhapšeni u četvrtak.

Saslušanje je, kako je rečeno u tužulaštvu, počelo oko devet sati i očekuje se da će trajati do kasno popodne.

Nakon saslušanja biće poznato da li će za Jovičića i za druge osimnjičene tužilaštvo tražiti određivanja pritvora.

Jovičić se sumnjiči  da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Jovičić se tereti za krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu sa D. V. (43), odgovornim licem za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula.

Takođe, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja, uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (1958), Z. R. (1953), Đ. R. (1959), Z. P. (1959), G. P. (1969) i D. L. (1964) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Oni se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte, kao i da su ih, nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, prosledili na ozakonjenje, rekao je za RTS ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Uhapšen predsednik naše opštine!

Za vikend besplatno odnošenje kabastog otpada