in ,

Za vikend besplatno odnošenje kabastog otpada

Ekipe JKP „Gradska čistoća“ će 5. i 6. juna 2021. godine besplatno odnositi kabasti otpad sa beogradskih ulica. Sugrađani nepotrebne kabaste stvari mogu da ostave pored kontejnera ili ispred svojih dvorišta, odakle će ih ekipe „Čistoće“ ukloniti.

Akcija besplatnog odnošenja kabastog otpada tradicionalno se sprovodi svakog prvog vikenda u mesecu već više od 17 godina.

Od početka godine tokom ove akcije je prikupljeno više od 30.000 kubika kabastog otpada, što znači da je akcija za Beograđane veoma značajna i da na taj način ostvaruju i uštedu u kućnom budžetu. Inače, JKP „Gradska čistoća“ stalno prati potrebe sugrađana i tokom godine organizuje brojne akcije koje doprinose brzom i efikasnom rešavanju problema čistoće u gradu.

„Čistoća“ apeluje na sugrađane da iskoriste ovu akciju kako se kabasti otpad ne bi gomilao na javnim površinama ostalim danima u mesecu kada se ta usluga naplaćuje. Sugrađani koji raspolažu većim količinama otpada, to mogu da prijave Pozivnom centru, koji je dežuran tokom ovog vikenda od 6 do 14 časova, na broj telefona 0800-000807, a poziv je besplatan.

Pravni subjekti i preduzetnici uslugu odnošenja kabastog otpada mogu koristiti kad god imaju potrebu za tim i po izuzetno povoljnim cenama, a usluga se plaća po kubnom metru odnetog otpada i broju utrošenih sati.

JKP „Gradska čistoća“ podseća sugrađane da građevinski otpad poput šuta, ne spada u kabasti otpad.

Odnošenje šuta je usluga koja se plaća u skladu sa cenovnikom vanrednih usluga „Čistoće“, a za sva fizička lica obezbeđujemo besplatne džakove za šut.

 

 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

U toku je saslušanje uhapšenog predsednika opštine Palilula

Podneta krivična prijava protiv direktora JKP Gradska čistoća