in

Konačno OTVOREN novi Dom zdravlja u Borči za 70.000 ljudi

Kao što smo i prvi najavili, danas je otvoren novi Dom zdravlja u Borči a tom događaju je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktor Doma zdravljam „Dr Milutin Ivković“ dr Aleksandar Stojanović, zdravstvenih radnici i mnogobrojni građani.

– Posle decenija obećanja, najčešće lažnih, ovim ljudima na levoj obali Dunava konačno smo počeli da vraćamo. Tu žive vredni ljudi, vredni penzioneri, da ne brinemo da li će dete koje je palo s ljuljaške stići na vreme u grad da mu se pruži pomoć – rekao je predsednik Srbije.

Zahvalio se medicinskim radnicima koji su prisustvovali otvranja na svemu, primetivši sreću i radost na licima zaposlenih u Borči jer ulaze u novo, lepo, čisto gde će im rad biti lepši i lakši.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i uprava Doma zdravlja saopštila je predsedniku da je u novu zdravstvenu stanicu preneto 70.000 kartona i da će ova nova stanica mnogo značiti svim ljudima koji žive u Borči i okolini jer sada neće morati da prelaze most da bi išli kod lekara, uključujući i fiziklanu i mnoge druge grane medicine.

U novom objektu će raditi 400 zaposlenihm, a plan je da se zaposli još 70

Zdravstvena stanica Borča se prostire se na oko 7.000 kvadrata, a pored novog objekta je planirana izgradanja vrtića.  

– Sada ne morate više da idete u centar na svaki pregled, biće tu i stomatologija i sve drugo… Sada imate bolji dom zdravlja od onog u centru, i savremeniji i sa boljom opremom – rekao je predsednik.

I dodao, da će biti rešeni i saobraćajni problemi u tom delu grada, da će se graditi novi most što će olakšati život ali podići i cenu njihove imovine koju imaju u Borči, ali i da će uskoro početi da se gradi i autoput od Beograda do Zrenjanina i od Zrenjanina do Novog Sada.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

SAZNAJEMO! Predsednik Srbije 15. jula otvara Dom zdravlja u Borči

„Moje Stop Shop leto“ u Borči