in

U 2017. godini tek počinje izgradnja Doma zdravlja u Borči

Na današnji dan pre tačno tri godine je dobijeno odobrenje za izgradnju Doma zdravlja u Borči od strane gradonačelnika i Agencije za investicije i stanovanje.

Povodom toga specijalno za naš portal tadašnja direktorka Doma zdravlja „Milutin Ivković“ na Paliluli je potvrdila da Borča definitivno dobija novi dom zdravlja.

Obećanje, ludom radovanje

Prema tadašnjim najavama, objekat nove zdravstvene stanice u Borči bi trebao biti završen do kraja 2017. godine.

Planirana lokacija za izgradnju je Centar II, između ulica Milana Toplice i Koste Manojlovića, a finansiranje projekta iz budžete grada.

Borča, Potencijalna lokacija u Centru II. FOTO: LOBI INFO

Zamišljeno je da novi dom zdravlja bude na 3.500 kvadrata sa značajno većim broj ambulanti sa najmodernijom laboratorijom i najsavremenijim aparatima za određene dijagnostičke procedure.

Ekipe Gradskog zavoda za javno zdravlje su izvršile analizu i utvrdili da se porastom broja stanovnika mora uvećati prvobitni idejni projekat za još jedan sprat, kako bi moglo da se leči i do 70.000 pacijenata.

Novo radovanje

Kao što svi znamo, izgradnja nije ni počela i po svemu sudeći u 2017. godini nećemo dobiti novi Dom zdravlja u Borči.

U međuvremenu, direktorka DZ Palilula dr Slavica Milošević Kalezić je smenjena, opštinska vlast se promenila i jedino je gradonačelnik ostao isti.

Baric, 22. decembra 2016 – Gradonacelnik Sinisa Mali govori na predstavljanju godisnjeg izvestaja o radu Gradske uprave, u fabrici Meita u Baricu. FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ dr

Na konferenciji povodom godišnjeg izveštaja o radu, gradonačenik Beograda Siniša Mali je između ostalog rekao – Mi danas nemamo, niti želimo da imamo imaginarne ’pazl’ gradove, već smo se izborili za stvarna gradilišta Ikee, Hiltona, Beograda na vodi. Aktivirali smo lokacije poput Borče, Palilule, Rakovice, otvorili Dom zdravlja u Jajincima, dva nova vrtića… I da je otvoreno nekoliko novih ambulanti, a 2017. godine sledi izgradnja Doma zdravlja u Borči –

Stoga, opet imamo novo obećanje, samim tim i novo radovanje!

Nezadovoljstvo raste iz dana u dan

Nezadovoljstvo stanovnika Borče je ogromno, redovi i gužve su česta pojava, tehnička neopremljenost je i dalje prisutna, nedostatak osoblja u sadašnjim domovima zdravlja i još mnogo drugih problema.

Borča, 1. decembar 2016 – Čekaonica u Domu zdravlja u Borči. FOTO LOBI INFO

Pre tri nedelje smo pisali o problemima sa kojima se svakodnevno susreću sugrađani, pa da ne bi ponavljali reči pročitajte ako niste „Sugrađani nezadovoljni lečenjem u Domu zdravlja u Borči„.

Gužve i čekanja su često bila sa verbalnim uvredama a kulminiralo je sa tučom koju je zabeležila sugrađanka „Fizički obračun u Domu zdravlja u Borči„.

Nadamo se, ali stvarno se nadamo, da će nadležni uslišiti molbe sugrađana i da im neće ugasiti nadu za kvalitetnijim i efikasnijim lečenjem, jer smatramo da zaslužujemo da se bar osnovne potrebe ispoštuju i da će biti drugih ulaganja u zdravstvene ustanove i u okolnim naseljima.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. Mislim da ce najveci promasaj biti ako ce se graditi Dom zdravlja na toj lokaciji. Stanujem blizu, ulice su uzane,jedva se mimoidju dvoja kola, guzve su ogromne zbog nedostatka parkinga, tako da po mom misljenju, novi dom zdravlja treba da se gradi na slobodnom prostoru pored shoppy centra, cak sta vise, tu bi bilo idealno sagraditi jednu bolnicu i svi problemi bi bili reseni.

  2. Nismo prevareni samo za izgadnju doma zdravlja vec i za kanalizaciju koja je trbala po recima presednika opstie da bude ove godine dosebesa zavrsena.Pre neki dan su stanovnici malog zbega trazili odgovor od opstine uasto je prestalo ukljucivanje kanalizacije na zbegu. Opstina je odgovorla dakolektor borca nemoze da orihvati sve fekalije dok se ne uradi kolektor krnjaca.To je cista laz celnika opstine,prikljucenje jae zautavljeno da bi se prikljucile oka 30 stabenih 7/spranica koje grade njihovi prijatlji koji nam pored kanalizacije oduzimaju i parking prostor.

Ovog vikenda koncert Marine Tadić u Borči

Bebi kolica od opštine za svako prvo novorođenče u 2017. godini