in

Biće rušenja objekata duž Zrenjaninca od Sebeša do Zbega zbog proširenja

Građani Borče se već decenijama unazad pitaju kada će biti proširen Zrenjaninski put kroz naselje, gde su skoro uvek gužve u saobraćaju a posebno u potezu od raskrsnice „Putnik“ do raskrsnice „Panonija“.

Odgovor na ovo pitanje bi mogao biti uskoro! Naime, Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Beograda objavio je Elaborat za rani javni uvid povodom izrade Plana deteljne regulacije dela Zrenjaninskog puta sa kontaktnim područjem, od kanala Sebeš do saobraćajnice Severna tangenta.

Izgradnjom Pupinovog mosta, pristupnih saobraćajnica i spajanjem sa Zrenjaninskim putem kod Malog Zbega, suženi deo kroz Borču je postao još opterećeniji, dok je izgradnja tržnog centra Stop Shop i Lidla dodatno uticala na česti kolaps u saobraćaju.

Malo se situacija promenila kada je proširena glavna ulica u Borči, Bratstva i jedinstva, ali jedino rešenje je ipak ostalo proširenje Zrenjaninskog puta.

Uvek se među građanima polemisalo da to nije moguće jer veliki broj objekata mora da se ruši, iako su mnogi objekti građeni na međi pa nisu ugroženi.

Sada svi oni koji imaju svoj posed pored Zrenjaninskog puta mogu detaljnije pogledati rani javni uvid elaborata u zgradi Gradske uprave Grada Beograda, u ulici 27. marta 43-45 (sala u suterenu), do 27. maja 2020. godine svakog radnog dana od 9 do 18 časova.

Informacije o predloženim rešenjima, zainteresovanim licima, davaće predstavnik obrađivača plana od 12 do 18 časova, utorkom i četvrtkom na istoj lokaciji, u zgradi Gradske uprave Grada Beograda.

Svi zainteresovani tokom ranog javnog uvida mogu svoja mišljenja na planirana rešenja u pisanoj formi dostaviti Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove, Beograd, Kraljice Marije 1, zaključno sa 27. majom 2020. godine.

Plan deteljne regulacije dela Zrenjaninskog puta sa kontaktnim područjem uređuje zelene površine, površine za stanovanje i komercijalne sadržaje, što znai da će se vršti prenamena zemljišta.

Prelažemo da ako imate šta da kažete to učitine sada, jer će posle biti kasno. A ova vest je ohrabrujuća za sve građane leve obale, a posebno građana Borče.

Više infomacija o detaljnom planu možete pronaći OVDE.

Veliko HVALA sugrađaninu Milošu Đ. koji nam je dostavio slike plana!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

9 Comments

  1. Bilo bi dobro da prosire ali od toga nema nista kao i od industriskog kineskog parka..Savet svima koji grade samo neka rade na divlje to je naj sigurnije i leva obala ce uvek ostati za nelegalnu gradnju pricam vam iz licnog isustva i od proverene informacije ..Ovo za rusenje nema sanse da ce da se desi.Trenutno naj bolja investicija gradnje je leva obala malo podmitis i teraj dalje

  2. Lobi info je postao sve samo ne ozbiljan lokalni portal. Uskoro očekujemo da prenosi vesti iz Zadruge i takmičenja Zbezde Granda. Što se tiče ove vesti, daj Bože ali nisam uveren da će je ostvariti jer će se vlasnici objekata uz Zrenjaninac protestvovati, blokirati puteve a gradska vlast u strahu od javnog mnjenja, neće imati snage da sprovede ove neophodne mere kako bi Borča konačno prodisala.

  3. Prosirenje Zrenjaninca nema alternativu ,odavno smo presli svaku meru sa populacijom na levoj obali najavljuje se jos veca ekspanzija u zidanju stambenih i poslovnih zgrada na to sve treba dodati da je broj automobila frapantno porastao i da samo parkiranih automobila po Borci ima nekoliko hiljada u svakom momentu a da je i broj automobila u pokretu jos i veci ,dolazimo do situacije da je prosirenje hitna i urgentna stvar . Jos da dodam da je potrebno uraditi strucnu analizu parkiranja vozila na levoj obali i doneti neke odluke jer je ova situacija sa zakrcenim trotoarina i ulicama postala nepodnosljiva , mozda se odluciti za pravljenje novih parkinga pa i na sprat sa video nadzorom ,rampom sto da ne , koliko vidimo nase komsije voze sasvim solidne automobile mozda bi se mnogi odlucili da uz neki prihvatljiv iznos njihov omiljeni cetvorotockas nadje na parkingu zasticen od kise ,grada,vandala …Pozdrav komsijama.

  4. Sto bi jednostavno kada moze komplikoano….Ovde niko ne vidi resenje sa izgradnjom potpuno novih saobracajnica( prostora ima ) kao i mosta (da ne kazemo mostova)…..Mnogo stvari ovde moze da se uradi na jednostavniji nacin……To je zato jer nema u vrhu vlasti dovoljno sposobnih, a i zasta ce im … njih jedino lova i zanima…..sto zamrsenije to bolje…. Zrenjaninski put treba citavom duzinom da se prosiri za jednu traku i za trotoar sa one strane gde ga nema… Toliko ima prostora da se nista ne rusi….

  5. Nema ništa od tog proširenja, evo sada vidite da mafijaškoj organizaciji „Concord west“, nije bilo dovoljno jednu polovinu Zrenjaninca što je prisvojila i napravila „skladište“, da ne kažem otpad, nego je sa našim novcem i DRŽAVNE FIRME, iselila stanicu i napravila parking, „REZERVISAN“ za njih naravno, na javnom prostoru, nadam se da vam je sve jasno.

  6. Dobro je da je uopšte počelo da se govori o potrebi proširenja, međutim…
    Ukoliko se proširenje realizuje po predloženom planu, i ako raskrsnice kod Putnika i Lidla ne budu denivelisane, građani (vozači) iz Borče će, kao i do sada, čekati i po desetak minuta da se uključe na Zrenjaninac.

  7. Nema potrebe za denivalicijom… Em skupo, em toga treba na svakom drugom semaforu u Beogradu . Ali ovde moze lako da se napravi vise traka na samoj raskrsnici. Protok bi se utrostrucio…

  8. BRAVOVO GDE CE MO MI KOJI SMO OVDE VISE OD 20 I NESTO GODINA IMA MESTA ZA PROSIRENJE JEDNE TRAKE A NE DA NAS RUSE KOLKO JE NEDUZNE DECE POGINULO OD DELA OD PUTNIKA DO PICOLA HAOS A ZAMISLITE KADA SE PROSIRI TOLIKI PUT NEKA NAS PUSTE NA MIRU

U Kotežu na meti i automobili, bahaćenje se nastavlja

Sutra bez vode Kovilovo, Padinska Skela, Tovilište i Novo naselje