in

Zeleni talas na Zrenjanincu je očigledno NEMOGUĆA MISIJA!

Usled velikog broja zahteva sugrađana tokom godina, obratili smo se JKP „Beograd put“ pre više od dve godine, tačnije 13. jula 2016. godine, sa zahtevom da izvrše sinhronizaciju rada semafora na Zrenjaninskom putu kako bi se smanjile gužve na istom i povećala bezbednost.

Ovde pročitajte „Mit o zelenom talasu na Zrenjaninskom putu“

Moramo da ih pohvalimo na agilnosti, samo kada su u pitanju odgovori na mejlove jer smo odgovor dobili već sutradan 14. jula. 2016. godine, da je kordinacija izvršena kordinacija.

Nismo sedeli skrštenih ruku i narednog dana samo i sami testirali rad semafora, što možete videti u VIDEO klipu koji smo zabeležili tom prilikom – ovde.

Naravno, opet smo obratili JKP „Beograd put“ i dobili odgovor, 22. jula 2016. godine da moraju sačekati komponente koje su uništene ili pokradene od strane N.N lica.

Nismo hteli da budemo previše dosadni i sačekali smo skoro godinu dana kada smo ponovo obratili 11. maja 2017. godine. Odgovor je u nastavku:

„Kolege iz Odeljenja za svetlosnu signalizaciju rade na otklanjanju nedostataka u radu semaforskih uređaja koje ste naveli u prijavi. Što se obeležavanja horizontalne signalizacije tiče, od sledeće nedelje je u planu početak rada na tzv. putnim pravcima. Prvi je Zrenjaninski put.“

Verovatno ste već sami zaključili da baš u praksi i nije bilo tako!

Pored semafora pisali smo i o postavljanju katadioptera duž betonske ograde, jer nije bezbedno voziti posebno kad ne radi javna rasveta.

Betonska barijera Zrenjaninski put, LOBI

Sve zahetve koje smo upućivali JKP „Beograd put“ smo takođe prosleđivali i Sektarijatu za saobraćaj Grada Beograda i Opštini Palilula.

Naš cilj je bio da se „zelenim talasom“ smanje gužve na Zrenjaninskom putu, a boljim osvetljenjem betonske ograde poveća bezbednost duž istog. 

Prošlo je tačno, 2 godine i 4 meseca i 25 dana od kad smo se prvi put obratili nadležima da pokušaju da srede „zeleni talas“ od Putnika do Pančevačkog mosta i došli smo do zaključka da je to NEMOGUĆA MISIJA.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Tokom vikenda dva udesa u Borči: Jedno vozilo na krovu, drugo u rupi

Sugrađani u Borči, Krnjači i Kovilovu danas i sutra bez struje