in

Za dve godine Borča dobija novi dom zdravlja

Borča će za dve godine, tačnije do kraja 2017. godine, dobiti novi dom zdravlja jer je grad obezbedio uslove za izgradnju nove zgrade od 3.500 kvadrata koja će sadržati sve moderne uslove za rad.

Trenutni kapaciteti postojećeg doma zdravlja i manjih zdravstvenih stanicu nisu dovoljni jer Borča danas ima preko 60.000 stanovnika.

Ekipe Gradskog zavoda za javno zdravlje bile početkom godine u obilasku i analizom su utvrdili da se porastom broja stanovnika mora i proporcionalno uvećati prvobitni idejni projekat za još jedan sprat.

– Presrećni smo što će konačno biti realizovana naša višedecenijska želja. Prvi put su opredeljena sredstva i imamo podršku grada da se zgrada i napravi. S Gradskim zavodom za javno zdravlje smo definisali šta je sve potrebno od medicinskih uslova stanovnicima leve obale Dunava – kaže direktorka DZ „Palilula“ dr Slavica Milošević Kalezić.

I dodaje, u novoj zgradi biće sigurno i do 70.000 pacijenata. Nadam se da će realizacija projekta biti praćena i jačanjem kadra u tom objektu.

Jedna od potencijalnih lokacija

– U novom domu zdravlja biće zastupljene sve specijalističke službe zajedno s oftalmologom i ORL službom, istakao je Aleksandar Stefoski, zamenik sekretarke za zdravstvo.

On je dodao da se još uvek skuplja dokumentacija i bira lokacija za objekat, ali da se nadaju da će se sa radom početi u narednoj godini.

Dom zdravlja „Dr Milutin Ivković“ na Paliluli, pored novog objekta, može se pohvaliti i akreditacijom najvećeg stepena, najmodernijom laboratorijom i najsavremenijim aparatima za neke dijagnostičke procedure.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Sedmi put „Deda Mraz je sa Palilule“

    Gde za Novu godinu na levoj obali? 2016

    Gde za Novu godinu na levoj obali?