in

Kuda se sve (nije) provozao Google automobil na levoj obali

Google Street View je nastao pre 10 godina i proširio na teritoriju Srbije 2014. godine. Od tada je aplikacija postala nezaobilazna mnogima za pronalazak mnogih tačaka i sredstvo za snalaženje na nepoznatim mestima.

Beograd, uključujući i ulice leve obale, je sniman u dva navrata, završno sa krajem 2015. godine. U mapu su uključeni putevi, bulevari, široke i uske ulice, negde čak i sokaci kroz koje se jedva provlači i manji automobil.

Ulice na levoj obali su većinski pokrivene, ali postoje mnoge obodne ulice koje još nisu ušle u sastav mape. To dovoljno govori o infrastrukturnim problemima koji koče razvoj ovog dela opštine Palilula. Najveći problem za Google automobil je, očigledno, nedostatak asfaltiranih ulica po obodima naselja.

Pokrivenost leve obale na Google Street View

Tako, navodi Blic, iz Ulice Nebojše Popovića u Borči kraj Vizelja postoji put koji vodi ka putu za Crvenku, ali kroz koji se automobil nije usudio provozati.

U Borči se na veoma malim segmentima mape mogu videti i zgrade, parkinzi, sokaci i zidovi, pa zbog toga jedan neasfaltirani deo Ulice Petra Drapšina ne može ni da se vidi.

Obodne ulice u Pretoku su takođe ostale nepoznanica za Google Street View upravo zbog toga što nisu ni asfaltirane. Najbolji primer za to su možda i dve najduže ulice u ovom naselju – Mihaila Petrovića i Kikindska.

Dok se ne isprave mnogi infrastrukturni i urbanistički nedostaci, teško je da će Google ponovo slati u akciju svoj automobil. Do tada, uživajte u većini ostalih ulica leve obale, a ovde možete saznati kako da koristite Google Street View ukoliko to već ne znate.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Stravična saobraćajna nesreća na Zrenjaninskom putu

Još jedan udes danas na Zrenjaninskom putu, sudar i na Pančevcu