Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Kuda se sve (nije) provozao Google automobil na levoj obali

u Istraživali smo... od
Tara – T2

Google Street View je nastao pre 10 godina i proširio na teritoriju Srbije 2014. godine. Od tada je aplikacija postala nezaobilazna mnogima za pronalazak mnogih tačaka i sredstvo za snalaženje na nepoznatim mestima.

Beograd, uključujući i ulice leve obale, je sniman u dva navrata, završno sa krajem 2015. godine. U mapu su uključeni putevi, bulevari, široke i uske ulice, negde čak i sokaci kroz koje se jedva provlači i manji automobil.

Ulice na levoj obali su većinski pokrivene, ali postoje mnoge obodne ulice koje još nisu ušle u sastav mape. To dovoljno govori o infrastrukturnim problemima koji koče razvoj ovog dela opštine Palilula. Najveći problem za Google automobil je, očigledno, nedostatak asfaltiranih ulica po obodima naselja.

Zanimljivo:  Pančevac, Zrenjaninac i Pupin među omiljenim lokacijama za opasni "srpski rulet"
Pokrivenost leve obale na Google Street View

Tako, navodi Blic, iz Ulice Nebojše Popovića u Borči kraj Vizelja postoji put koji vodi ka putu za Crvenku, ali kroz koji se automobil nije usudio provozati.

U Borči se na veoma malim segmentima mape mogu videti i zgrade, parkinzi, sokaci i zidovi, pa zbog toga jedan neasfaltirani deo Ulice Petra Drapšina ne može ni da se vidi.

Obodne ulice u Pretoku su takođe ostale nepoznanica za Google Street View upravo zbog toga što nisu ni asfaltirane. Najbolji primer za to su možda i dve najduže ulice u ovom naselju – Mihaila Petrovića i Kikindska.

Dok se ne isprave mnogi infrastrukturni i urbanistički nedostaci, teško je da će Google ponovo slati u akciju svoj automobil. Do tada, uživajte u većini ostalih ulica leve obale, a ovde možete saznati kako da koristite Google Street View ukoliko to već ne znate.

Zanimljivo:  Droga kao motiv za ubistvo taksiste iz Borče

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Istraživali smo...

Idi na Vrh