Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Kuda se sve (nije) provozao Google automobil na levoj obali

u Istraživali smo... od
Cicak – Rancevi 25%

Google Street View je nastao pre 10 godina i proširio na teritoriju Srbije 2014. godine. Od tada je aplikacija postala nezaobilazna mnogima za pronalazak mnogih tačaka i sredstvo za snalaženje na nepoznatim mestima.

Beograd, uključujući i ulice leve obale, je sniman u dva navrata, završno sa krajem 2015. godine. U mapu su uključeni putevi, bulevari, široke i uske ulice, negde čak i sokaci kroz koje se jedva provlači i manji automobil.

Ulice na levoj obali su većinski pokrivene, ali postoje mnoge obodne ulice koje još nisu ušle u sastav mape. To dovoljno govori o infrastrukturnim problemima koji koče razvoj ovog dela opštine Palilula. Najveći problem za Google automobil je, očigledno, nedostatak asfaltiranih ulica po obodima naselja.

  Ribolov na Tamišu kod Jabučkog Rita omiljeno mesto pecaroša
Pokrivenost leve obale na Google Street View

Tako, navodi Blic, iz Ulice Nebojše Popovića u Borči kraj Vizelja postoji put koji vodi ka putu za Crvenku, ali kroz koji se automobil nije usudio provozati.

U Borči se na veoma malim segmentima mape mogu videti i zgrade, parkinzi, sokaci i zidovi, pa zbog toga jedan neasfaltirani deo Ulice Petra Drapšina ne može ni da se vidi.

Obodne ulice u Pretoku su takođe ostale nepoznanica za Google Street View upravo zbog toga što nisu ni asfaltirane. Najbolji primer za to su možda i dve najduže ulice u ovom naselju – Mihaila Petrovića i Kikindska.

Dok se ne isprave mnogi infrastrukturni i urbanistički nedostaci, teško je da će Google ponovo slati u akciju svoj automobil. Do tada, uživajte u većini ostalih ulica leve obale, a ovde možete saznati kako da koristite Google Street View ukoliko to već ne znate.

  Nikada u Borči nije bilo ovoliko ljudi na jednom mestu (FOTO)

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Istraživali smo...

Idi na Vrh