in

Kako Google Street View vidi Levu obalu

Kako Google Street View vidi levu obalu- 2014

Pre tačno 2 dana proradio je servis Google Street View u Srbiji pa je sada moguće prošetati ulicama Beograda, Niša i Novog Sada. Ono što je nama bilo interesantno jeste kako je Google snimio i video Levu obalu Dunava u Beogradu.

Kao što možete videti na slici iznad, nisu pokrivena sva naselja na Levoj obali Dunava. Tačnije, trenutno možete prošetati samo Krnjačom, Kotežom, Borčom i Ovčom.

Međutim kako su predstavnici Gugla ranije najavili da će u narednom periodu nekoliko specijalozovanih automobila obići još 70 gradova i sela u Srbiji, možemo se nadati da će to obuhvatiti i naša preostala naselja Padinsku Skelu, Kovilovo, Glogonjski i Jabučki Rit, Besni Fok, Vrbovski i Dunavac.

Pogledajte neke od slika koje smo mi preuzeli iz aplikacije

Google Street - Pancevacki most

Google Street - Crkva Kotez Google Street - Borca Centar 2 Google Street - Centar 5 Hopovska

Google Street - Ovca Google Street -  Skola Jovan Ristic Borca Google Street - Stadion Crvenka

Kratko upoznavanje sa korišćenjem servisa Google Street View

Potrebno je samo da otvorite Google Maps da zumirate tamo gde želite ili da jednostavno ukucate u pretrazi šta želite da vidite.

Google Street View - Kako koristiti - Borca

U donjem desnom uglu ekrana videćete malog narandžastog čovečuljka „Pengmena“ kojeg je potrebno klikom miša prevući na mapu kako bi videti dostupnost Street View aplikacije.

Nakon toga je potrebno da samo prevučete čovečuljka tamo gde želite da se pozicionirate i on će Vas automatski prebaciti na pregled slika koje su snimili.

Google Street View - Kako koristiti - Borca

Zahvaljujući ovoj aplikaciji, svi korisnici mogu da pogledaju kako izgleda npr. kraj u kome žele kupiti stan ili kuću u Beogradu ili kako su snimili Vašu kuću ili ulicu, kao i to da vidite hotel u kome ćete biti smešteni itd.

Mogućnosti su velike, na vama je samo da ih primenite.

Bezbednost korisnika

Svi oni koji smatraju da im je narušena privatnost klikom na dugme „prijavi problem“ u donjem levom uglu slike mogu da zatraže da fotografija bude zamagljena.

Kako je Google na svojoj zvanično strani www.google.rs/streetview/privacy naveo, korisnici mogu da zatraže dodatno zamućenje fotografije i da pored zamućivanja lica i registarskih tablica, zatraže zamućivanje celog automobila, kuće i slično.

Takođe svi korisnici mogu zatražiti uklanjanje slike koje karakterišu neprikladan sadržaj.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Naš Čoka menja Noleta na Rodžers kupu - 2014

    Naš Čoka menja Noleta na Rodžers kupu

    Sinoć u Kotežu teže povređene dve devojke na motoru