Bili smo... - www.lobi-info.rs

Bili smo...

Decembar se završava, a u Borči se beru i jedu sveže maline

2 minuta za čitanje

Verovali ili ne danas su neki sugrađani Borče imali priliku da se zaslade svežim belim malinama, i to iz svoje bašte. Da maline mogu plodonositi i u decembru nije nemoguće, ali svakako nije ni nešto što se viđa svakog dana. Očigledno da je plodonošenje produženo zbog blage zime, bez jačih mrazeva.

Jazz varijacije u mrkloj pančevačkoj noći

/
9 minuta za čitanje

Beograd je uvek, po ekskluzivnosti kulturnih događaja, bio viša kategorija u odnosu na provinciju. Veliki budžeti, velika organizacija, bogat program, veliki broj posetilaca i velike cene karte. Značaj i tradicija, na primer, dovode Beogradski jazz festival sa pančevačkim na razmere 1:1 i 33:20 (gledajući godine postojanja). Dakle, jednak je značaj, a u provinciji uveliko veći,

Počeli pripremni radovi na poljani u Centru V

1 minut za čitanje
Priprema zemljista za Lidl ili TC, centar 5, LOBI 2016

Kao što smo još ranije najavljivali, dolazak „Lidl“-a na levu obalu je skoro pa izvestan. Takođe smo pisali o tome da je poljana u Centru V između Zrenjaninskog puta i zgrada veoma atraktivno i pogodno zemljište za neki objekat ovakvog tipa, i da ima nagoveštaja da do toga može doći. Leva obala ima preko 100

Najmlađi Kotežani naučili da gase vatru (FOTO)

1 minut za čitanje
Najmlađi Kotežani naučili da gase vatru-2014

Zahvaljujući Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Kotež i Vatrogasno-spasilačkoj brigadi Beograda, mališani iz dva vrtića u Kotežu, „Veseljko“ i „Pahuljica“, sada znaju kako da ugase požar. Naime, povodom Dečje nedelje, DVD Kotež, u saradnji sa VSB Beograd, organizovao je javnu pokaznu vatrogasnu vežbu za najmlađe građane naselja Kotež. Vežba je izvedena danas, 1. oktobra, u 10 h u blizini

EKSKLUZIVNO: Most Zemun-Borča iz vazduha, 2014

3 minuta za čitanje
EKSKLUZIVNO: Most Zemun – Borča iz vazduha 2014

Ekskluzivno za sve čitaoce blog/portala LOBI INFO prikazujemo Vam najnoviji video snimak iz vazduha mosta Zemun-Borča, kao i pristupnih saobraćajnica sa petljama „Zrenjaninski put“ i „SC Kovilovo“ u našoj produkciji.

Noćno asfaltiranje i krpljenje Zrenjaninskog puta od Koteža do Borče

2 minuta za čitanje
Noćno asfaltiranje Zrenjaninskog puta od Koteža do Borče 2014

Verovatno ste i sami primetili prethodnih dana da putari iz JP „Putevi Srbije“ vrše krpljenje i asfaltiranje Zrenjaninskog puta tokom noći.

Praznik rada u Besnom Foku obeležen uz vola na ražnju

/
2 minuta za čitanje
Praznik rada obeležen na Besnom Foku uz vola na ražnju i narodne igre

Prvi maj tradicionalno se provodi u prirodi sa porodicom i prijateljima a građani Besnog Foka ga obeležavaju i uz pečenog vola. Nezaobilazan sepecijalitet, odlična atmosfera kojoj su doprineli mališani KUD-a „PKB”, kao i velika posećenost učinili su praznik rada balom za oči i dušu.

Vrbica i ove godine obeležena u crkvi u Borči

3 minuta za čitanje

Vrbica i ove godine obeležena u crkvi u Borči Lazareva subota ili Vrbica je pored Uskrsa i Božića još jedan praznik u srpskom narodu koji se obeležava sa mnogo običaja koji odišu srećom i dobrim raspoloženjem. Lazareva subota, u srpskom narodu poznata i kao Vrbica, obeležava se od 4. veka. Posvećena je vaskrsenju Lazara iz Vitinije koga

Otvorena „Idea super“ u Borči

3 minuta za čitanje
Otvorena prva Idea Super u Borči

Kompanija „Idea“ nastavila je sa širenjem svojih maloprodajnih objekata i sugrađane i komšije u Borči obradovala novim supermaketom na Zrenjaninskom putu bb. Povodom svečanog otvaranja „Idea“ je potrošacima spremila brojna iznenađenja, kao i degustacije i promocije proizvoda.

“Božićnim čarolijama” ispred Crkve svetog Luke obeležen najradosniji praznik

2 minuta za čitanje
“Božićnim čarolijama” ispred Crkve svetog Luke obeležen najradosniji praznik

Najradosniji hrišćanski praznik obeležen je ispred Crkve svetog Luke u Krnjači,svečanom priredbom “Božićne čarolije”. Mališani u pratnji roditelja uživali su u slatkišima i pesmama koje su se orile u čast rođenja Isusa Hrista.

Humanost leve obale na delu – „Ulica otvorenog srca“

/
4 minuta za čitanje
1
Ulica otvorenog srca 2014 - Borča

Vesela povorka mališana, roditelja i svih ljudi dobre volje koji su podržali akciju, koračala je ponosnim hodom Ulicom bratstva i jedinstva u Borči. Naša Ulica otvorenog srca je odisala humanošću i otvorenim srcem kao i nadom i željom da naš Miloš ozdravi.

Raspevane zvezdice pevajući prikupile novac za decu iz Zvečanske

3 minuta za čitanje

Deciji hor sa leve obale Beograda „Raspevane zvezdice“ je organizovao humanitarni koncert za decu iz Zvečanske ulice pod sloganom „Zagrli me“. Koncert je održan u Ustanovi kulture Palilula a sav novac od prikupljenih karata je doniran deci iz Zvečanske ulice.

Kineski most pregazio Dunav i skoro spojio Borču i Zemun

4 minuta za čitanje
2
Kineski most pregazio Dunav i skoro spojio Borču i Zemun - 24.11.2013

Radovi na mostu Zemun- Borča napreduju, još nekoliko metara nedostaje pa da se iznad lepog plavog Dunava, konačno upoznaju i spoje Zemun i Borča. Na glavnoj konstrukciji nedostaje još šezdesetak metara u delu ka zemunskoj strani.

Most Borča – Zemun sa Dunava

2 minuta za čitanje
2
Staće radovi na mostu Zemun -Borča ukolio uzmu „Mačvu“

Dok je većina portala danas objavila vest kako napreduju radovi na Kineskom mostu i dokle su isti stigli, mi vam SPECIJALNO prikazujemo video reportažu “Most Borča – Zemun sa Dunava”.

Most Borča – Zemun i petlja Zrenjaninski put iz vazduha

1 minut za čitanje
1
Most Borča – Zemun i petlja Zrenjaninski put iz vazduha - 18.05.2013

Ekskluzivno za sve čitaoce blog/portala leve obale Beograda video snimak iz vazduha mosta Borča – Zemun i pristupne saobraćajnice u našoj produkciji.