in ,

Praznik rada u Besnom Foku obeležen uz vola na ražnju

Praznik rada obeležen na Besnom Foku uz vola na ražnju i narodne igre
Praznik rada obeležen na Besnom Foku uz vola na ražnju i narodne igre

Prvi maj tradicionalno se provodi u prirodi sa porodicom i prijateljima a građani Besnog Foka ga obeležavaju i uz pečenog vola. Nezaobilazan sepecijalitet, odlična atmosfera kojoj su doprineli mališani KUD-a „PKB”, kao i velika posećenost učinili su praznik rada balom za oči i dušu.

Za Prvi maj se u Besni Fok već 30-ak godina vraćaju i oni koji su se iz njega odselili jer vo na ražnju počinje da se okreće već uoči praznika rada na igralištu FK „Pionir”.

Organizatori i domaćini Poljoprivredna korporacija Beograd i Fudbalski klub „Pionir“ svake godine spremaju nezaobilazan specijalitet koji je postao zaštitini znak proslave Prvog maja.

Praznik rada obeležen na Besnom Foku uz vola na ražnju i narodne igre

Tradicija već godinama jeste i takmičenje u navlačenju konopca a domaćini kluba „Pionir“ ugostiće i veterane Fudbalskog kluba „Partizan“.

Za odličnui razigranu zabavu bio je zadužen KUD „PKB“ koji je tradicionalnim srpskim igrama doveo atmosferu do usijanja.

Ponosni roditelji mališana i brojna publika neprestano su pozdravljali male „Srbende“ u narodnim nošnjama, koji su ponosno predstavljali svoje umeće.

dscn1853dscn1849dscn1835dscn1861dscn1825dscn1840

Iako je atmosfera bila dobra, sugrađani iz Besnog Foka kažu da pamte i bolje dane:

„Organizovanje Prvog maja je u našem naselju tradicija već godinama mada iz godine u godinu sve je slabija posećenost. Nekada su bila organizovana i brojna sportska dešavanja, nadmetanje debelih i mršavih ekipa, brojna takmičenja i nadmetanja mladih osnovaca”, priča građanin Besnog Foka

Iako se pamte bolja organizacija i neka bolja vremena, srcu je ipak drago kada se sugrađani okolnih naselja skupe na jednom mestu i uz pesmu i veselje proslave Praznik rada.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Veliki udes kod Krnjače paralisao Pančevac i Zrenjaninski put

    Kolaps na Pančevcu i Zrenjanincu: Vozač „punta“ udario u kamion, pokušao da pobegne i slupao još nekoliko vozila

    Radovi na petlji zatvoriće Zrenjaninac do septembra

    Radovi na petlji zatvoriće Zrenjaninac do septembra