Praznik rada u Besnom Foku obeležen uz vola na ražnju

Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Praznik rada obeležen na Besnom Foku uz vola na ražnju i narodne igre

Praznik rada u Besnom Foku obeležen uz vola na ražnju

u Bili smo.../Reportaže od
Cicak – Sve za skolu

Prvi maj tradicionalno se provodi u prirodi sa porodicom i prijateljima a građani Besnog Foka ga obeležavaju i uz pečenog vola. Nezaobilazan sepecijalitet, odlična atmosfera kojoj su doprineli mališani KUD-a „PKB”, kao i velika posećenost učinili su praznik rada balom za oči i dušu.

Za Prvi maj se u Besni Fok već 30-ak godina vraćaju i oni koji su se iz njega odselili jer vo na ražnju počinje da se okreće već uoči praznika rada na igralištu FK „Pionir”.

Organizatori i domaćini Poljoprivredna korporacija Beograd i Fudbalski klub „Pionir” svake godine spremaju nezaobilazan specijalitet koji je postao zaštitini znak proslave Prvog maja.

Praznik rada obeležen na Besnom Foku uz vola na ražnju i narodne igre

Tradicija već godinama jeste i takmičenje u navlačenju konopca a domaćini kluba „Pionir” ugostiće i veterane Fudbalskog kluba „Partizan”.

  Nema kasnijeg polaska na liniji 104 jer ima malo putnika!

Za odličnui razigranu zabavu bio je zadužen KUD „PKB” koji je tradicionalnim srpskim igrama doveo atmosferu do usijanja.

Ponosni roditelji mališana i brojna publika neprestano su pozdravljali male „Srbende“ u narodnim nošnjama, koji su ponosno predstavljali svoje umeće.

dscn1853dscn1849dscn1835dscn1861dscn1825dscn1840

Iako je atmosfera bila dobra, sugrađani iz Besnog Foka kažu da pamte i bolje dane:

„Organizovanje Prvog maja je u našem naselju tradicija već godinama mada iz godine u godinu sve je slabija posećenost. Nekada su bila organizovana i brojna sportska dešavanja, nadmetanje debelih i mršavih ekipa, brojna takmičenja i nadmetanja mladih osnovaca”, priča građanin Besnog Foka

Iako se pamte bolja organizacija i neka bolja vremena, srcu je ipak drago kada se sugrađani okolnih naselja skupe na jednom mestu i uz pesmu i veselje proslave Praznik rada.

  Izvalilo se drvo na Besnom Foku, ali nema ko da reaguje
Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Bili smo...

Idi na Vrh