in

Predškolska ustanova „Boško Buha“ proslavila rođendan

Predškolska ustanova „Boško Buha“ sa Palilule proslavila je u petak 94 godine postojanja u Ustanovi kulture „Palilula“ (Braća Stamenković).

Godine 1919. među prvima u Beogradu otvoreno je Dečje obdanište na Tašmajdanu. Od 1965. godine na teritoriji opštine Palilula osnovane su dve ustanove u čijem su sastavu svi dotadašnji vrtići. 1993. godine predškolska ustanova „Boško Buha“ i „Vesna“ integrišu se u jednu ustanovu koja nosi naziv „Boško Buha“. Teritorijalno, a i po broju upisane dece, odnosno vaspitnih grupa, ova ustanova spada među najveće u Beogradu.

Program je počeo u 12 sati pozdravnim govorom direktorke ove ustanove Marine Kostić, koja je pozdravila sve prisutne goste citatom Žan Žak Rusoa „Priroda deteta razlikuje se od prirode odraslog čoveka, jer priroda želi da deca budu deca, pre no što postanu odrasli.“, kao i rekavši da se ponosi time što u ovom trenutku ova ustanova ima upisano oko 5000 mališana.

Najmlađi su rekli „Ovo je veoma zabavno“

bosko-buha-rodjendan-94-02 Program su pripremala deca i vaspitači iz šest vrtića sa Palilule – Cvrčak, Ježurko, Kockica, Dunavska bajka, Poletarac i Slavujak. Ukupno je učestvovalo oko 200 mališana koji su mnogobrojnoj publici svoju dečiju kreativnost pokazali veselim ritmičkim igrama, recitacijama i oritinalnim kostimima.

Posebno su se istakla deca koja su prikazala pozorište senki, koje do sada nije viđeno na ovakvim svečanostima, i koja su oduševila sve prisutne goste. Hor, koji su činili zaposleni u ovoj ustanovi, nastupio je sa nekoliko pesama o Beogradu. Za kraj su svi učesnici izašli na binu i otpevali himnu ove ustanove „Palilula – Boško Buha“.

Nakon toga, direktorka ove ustanove još jednom se zahvalila svim prisutnima, predsedniku opštine Palilula Stojanu Nikoliću, koji je svojim prisustvom upriličio ovaj događaj, kao i deci, vaspitačima i saradnicima koji su vredno pripremali ovaj program.

bosko-buha-rodjendan-94-04bosko-buha-rodjendan-94-05 bosko-buha-rodjendan-94-06

Predškolska ustanova „Boško Buha“, sa tradicijom dugom 94 godine, dostigla je veoma visok nivo u realizaciji obrazovno-vaspitnog programa, i sa pravom se može reći da uspešno obavlja značajnu društvenu ulogu u radu sa decom.

Intervju sa učesnicima

Intervjuišući decu i vaspitače iz vrtića Cvrčak, pred njihov nastup, vaspitači su nam rekli da su se deca sa uživanjem spremala, da su dosta vežbali, kao i da im je veoma drago što na ovaj način mogu da predstave svoj vrtić u najlepšem mogućem izdanju. Pitajući decu da li im je bilo teško da spreme program i da li imaju tremu, deca ove predškolske grupe su odgovorila:

M. J.: „Nije mi bilo teško ali celu noć nisam spavala i jedva sam čekala da dođem“
I. J.: „Jedva sam čekala da dođem i nemam uopšte tremu, rekli su da će mi dati mikrofon.“
D. V.: „Ovo je veoma zabavno.“

Deca su se sa ogromnim ushićenjem popela na binu i odigrala svoju tačku.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

UŽIVO: BSK Borča – Radnički Niš 2:1

Galerija | BSK Borča - Radnički Niš - 2013

Galerija | BSK Borča – Radnički Niš