in

Srećna vam ova godina Nova!

Srećna vam ova godina Nova! - 2015
Srećna vam ova godina Nova! - 2015

Uh kako početi… Ova godina za nama bila je baš turbulentna i sa mnogo dešavanja. Prvo smo bili zavejani u februaru, pa su nas pogodile poplave, pa smo imali otvaranje novog mosta na Dunavu… Sve u svemu, mnogo toga pored svakodnevnice.

Moramo priznati da smo često dolazili u fazu da nam je svega preko glave, da nemamo snage da pratimo sve i da se borimo sa vetrenjačama, ali upravo Vi, naši sugrađani, komšije, poznanici, čitaoci i lobisti, dali ste nam snage da ne odustanemo i ne posustanemo, već da nastavimo još jače i još bolje.

Naš rad i trud primetili su i drugi, pa s ponosom možemo reći da smo gostovali u jednoj od najpopularnijih emisija u zemlji – Beogradskoj hronici.

Takođe smo imali prilike da Beograđanima prezentujemo istoriju Borče u emisiji Beograd za početnike.

Stoga možemo samo da zaključimo da nam je ova godina bila FANTASTIČNA.

[divide style=“2″]

RETROSPEKTIVA FANTASTIČNE 2014

Prošle godine smo bili oduševljeni 2013. koja je bila iznad naših očekivanja. Šta onda sad da kažemo za ovu 2014. godinu koja je, prema statističkim podacima, tri puta bolja od prehodne!

Ovu fantastičnu godinu završavamo sa fantastičnih 565.000 poseta i sa skoro million pregledanih stranica 940.000.

Poseta portala Leva Obala Beograda Info 2014

[divide style=“2″]

POTVRDA DA SMO BROJ 1 INFORMATIVNI SAJT NA LEVOJ OBALI

Prema podacima Gugl analitike, ove godine smo u proseku imali 45.000 poseta tj. 20.000 korisnika koji su pregledali 75.000 stranica mesečno. Ako ove podatke uporedimo sa zvaničnom statistikom koliko ljudi ima računar i koristi internet i brojem stanovnika na levoj obali Dunava u Beogradu, možemo sa sigurnošću potvrditi da je svaki treći žitelj leve obale posetio naš blog/portal!

Svaki treći žitelj leve obale prati LOBI - 2014

[divide style=“2″]

KATASTROFA ZVANA POPLAVA IZ KOJE JE IZRONILA SOLIDARNOST

U maju ove godine imali smo katastrofane poplave u svojoj zemlji, stanje je bilo opsadno, šteta neprocenjiva, ali mi smo iz svega toga izašli kao bolji ljudi. Solidarnost koja je bila duboko zakopana u svima nama izašla je na površinu, pokazali smo humanost i potvrdili da za nas ima nade i da sve možemo kada smo složni.

U pojedinim naseljima na levoj obali, mnogi sugrađani su imali problema sa poplavom, ne kao naši Obrenovčani, ali svakome je njegova briga najveća. Tokom poplave dešavala su se razna politička previranja, što nije zaobišlo ni našu sredinu, pa su građani bili zaplašeni da Dunav nadolazi i da će nas poplaviti.

Upravo zbog svega pomenutog, mi smo tih dana pomno pratili sva dešavanja u svojim naseljima i izveštavali o njima, kontaktirali nadležne, pomagali u skupljanju pomoći, organizovanju volontera i uz sve to svakodnevno obilazili nasip, a sve u cilju da umirimo sugrađane i potvrdimo da smo sigurni i bezbedni, i da pomognemo onima kojima je pomoć bila potrebna.

Iskreno nam je žao što pomenuta briga o drugima nije potrajala malo duže i što nas je svakodnevni život vratio na stari put, ali ostaje nada da je sve u nama i da je samo potrebno da to ispoljimo.

[divide style=“2″]

PONOS LEVE OBALE – MOST NA DUNAVU KOJI SMO ČEKALI DECENIJAMA

Kažu da ko čeka, dočeka. E, tako smo mi čekali 79 godina da dobijemo drugi most na Dunavu u Beogradu i dočekali smo to 18. decembra 2014. godine!

Pupinov most je spojio Banat sa Sremom, levu obalu da desnom, Borčanca sa Zemuncem…

pupinov-most-iz-vazduha-2014-09

Nismo mogli preneti osećaj, taj osećaj koji su imali građani leve obale povodom otvaranja novog mosta, ali smo želeli da sa svima podelimo svoju sreću, te smo zato radili SPECIJAL o novom mostu.

Sve vesti iz SPECIJALA imale su preko 100.000 pregleda, što je još jedan fenomenalan podatak!

Posebno smo ponosni jer smo par dana pred otvaranje, leteli i snimili po treći put most Zemun-Borča iz vazduha, a da ponos bude još veći, naš snimak je emitovan u Beogradskoj hronici, najgledanijem Dnevniku 2, u informativnim emisijama na Studiu B, kao i uvodnoj špici emisije 24 minuta na B92.

[divide style=“2″]

VI OKOM, MI SKOKOM – 10 NAJČITANIJIH VESTI

Obradili smo veliki broj aktuelnih tema, trudili se da svuda stignemo i adekvatno vas informišemo.

Naravno, i ove godine najčitaniji članak je bio snimak mosta „EKSKLUZIVNO: Most Zemun-Borča iz vazduha, 2014” sa čak 32.269 pregleda, potom najnoviji video o kom smo već pričali „PREMIJERNO! Most Zemun-Borča iz vazduha, decembar 2014.“ sa 27.176 pregleda i neverovatna tema o novim autobuskim linijama „SPECIJAL: Koje linije će nas prevoziti preko Pupinovog mosta “  sa 24.401 pregleda. Pogledajte listu Top 10 vesti ove godine, ako ste ih propustili ili želite da se podsetite.

[divide style=“2″]

Veliko HVALA što nas pratite jer bez vas, ne bi bilo nas.

[divide style=“2″]

DA SE VIDIMO I DOGODINE

Naš cilj kao i predhodnih godina, ostaje isti, a to je da se bavimo običnim ljudima, običnim problemima, dešavanjima i prilikama sugrađana sa leve obale Dunava u Beogradu.

Želimo da se bavimo i običnim temama, temama života, dana, vremena, ljudi, posla, ljubavi, prijateljstva i mnogim drugim. Takođe smo tu da pokrećemo inicijative, utičemo na rešavanje problema građana sa ove strane mosta tj. mostova, oprostite 🙂 , podstičemo poboljšanje uslova života nas koji smo sa leve obale, i još mnogo toga.

Znamo da nam verujete, da nas partite i čitate, da nas ogovarate i komentarišete, zato smo mi tu zbog vas i to je naš uspeh.

Ovogodišnja čestitka neka bude „Da ste nam živi i zdravi, srećni i veseli, a sve ostale informacije možete pronaćićete na LOBI-ju!”.

Srećnu Novu godinu i božićne praznike želi Vam tim prvog informativnog sajta na levoj obali, Vaš Lobi.

ŽIVELI!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Radno vreme radnji za novogodišnje i božićne praznike-2014

Radno vreme prodavnica, pijaca i pošta na levoj obali tokom praznika

Ulica otvorenog srca, Borča 2015. LOBI

„Ulica otvorenog srca“ razveselila mališane, ovog puta u skraćenom izdanju