in

POBEDILI SMO! Od utorka lokalna linija 105L između Borče i Ovče

Pobedili smo! Od ponedeljka lokalna linija 105L između Borče i Ovče

Nakon našeg pisanja o problemu sa kojim se susreću sugrađani iz Ovče, nadležni su odreagovali i od utorka 7. oktobra nova autobuska linija sa brojem 105L saobraćaće u lokalu između Borče i Ovče.

Pobedili smo! Od ponedeljka lokalna linija 105L između Borče i Ovče

Naime, žitelji Ovče već godinama unazad imali su velike muke sa prevozom – autobusa na liniji 105 bilo je sve manje i uglavnom su bili u lošem stanju i prepuni.

Stoga nam je pre dva meseca naša sugrađanka skrenula pažnju na problem koji smo mi podelili sa vama i podržali peticiju koju su samoinicijativno pokrenuli građani Ovče.

Kompletnu vest možete pročitati na „Problemi na autobuskoj liniji 105 – Peticija za uvođenje lokalne linije 105l Ovča-Zrenjaninski put„.

Potpisnici peticije su zahtevali da se uvede lokalna linija 105L, od Zrenjaninskog puta do Ovče, i da autobus na toj liniji cirkuliše u vremenskim intervalima od 15 minuta.

Kada smo pisali o pomenutom problemu, znali smo da postoji nekoliko nedostaka oko trase nove linije. Zato smo samoinicijativno dali predlog da ista saobraća do Železničke stanice u Ovči kako bi pojedini građani Borče više koristili Beovoz i na taj način rasteretili već opterećene Zrenjaninski put i Pančevački most, što smo i sami bili svedoci predhodnih dana.

Takođe smo predvideli i problem okretanja autobusa na Zrenjaninskom putu tako da je naša opcija bila da autobus kruži oko Borče ili da saobraća do okrentnice autobusa 95 i 96 u Borči 3.

Sekretarijat za saobraćaj grada Beograda odlučio je da usliši želje sugrađana iz Ovče i uvede novu autobusku liniju ali i da prihvati naše sugestije.

Nova autobuska linija 105L saobraćaće od utorka 7. oktobra na relaciji od Borče 3 do Železničke stanice u Ovči. Sve polaske će obavljati autobusi GSP Beograd.

Nova linija 105L će radnim danim u špicu saobraćati na 20 minuta, a van špica na 30 minuta, dok će vikendom i praznicima saobraćati na 60 minuta. Prvi polazak iz Borče planiran je u 5.35 a poslednji u 23.45. Iz Ovče, prvi polazak planiran je u 5.05 a poslednji isto u 23.45.

Kompletna trasa nove lokalne linije 105L

Nova autobuska linija 105 L - Borča 3 - Ovča
*** Radi povećanja slike kliknite na istu

Raspored polazaka autobuske linije 105L – Terminus Borča 3

Nova autobuska linija 105 L - Borča 3 - Ovča
*** Radi povećanja slike kliknite na istu

Raspored polazaka autobuske linije 105L – Terminus Ovča

Nova autobuska linija 105 L - Borča 3 - Ovča
*** Radi povećanja slike kliknite na istu

 

Moramo da pohvalimo Sekretarijat za saobraćaj grada Beograda koji je imao sluha za naše probleme i mi im se na tome zahvaljujemo!

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Najmlađi Kotežani naučili da gase vatru-2014

    Najmlađi Kotežani naučili da gase vatru (FOTO)

    Zbog sudara totalno blokiran Pančevački most (FOTO)