in

Počelo čišćenje „olimpijskog” kanala Vizelj

Borča - Sestre Moldovan srpske olimpijke u kajaku
Borča - Sestre Moldovan srpske olimpijke u kajaku

Borča – Grad Beograd juče je pokrenuo akciju čišćenja kanala Vizelj, “trening centra” olimpijskih finalstkinja u kajaku sestara Olivere i Nikoline Moldovan. Kanal će biti očišćen od žabokrečine i otpada, a u te svrhe angažovana je i specijalna amfibija.

BORČA – Čišćenje, koje je počelo na inicijativu gradonačelnika Dragana Đilasa, počelo je na delu kanala kod Sportskog centra BSK u Borči. Izvođač radova je JP ”Beogradvode”. Miloš Milovanović, direktor “Beogradvoda”, kaže da će radovi koštati oko pet miliona dinara, a naglasio je i da čišćenje nikako ne spada u obaveze grada Beograda, pa je nužno da i resorno ministarstvo preuzme deo odgovornosti.

– Problem predstavlja i to što radovi moraju biti prekinuti samo 500 metara dalje kako ne bi bila ugrožena staništa ptica na kanalu. Jedino trajno rešenje ovog problema predstavljala bi prenamena kanala, koji bi, umesto za odvodnjavanje, trebalo da se koristi za navodnjavanje i da postane plovan – zaključio je Milovanović.

Olivera Moldovan prezadovoljna je zbog početka radova.
Kao što vidite, jako je teško trenirati u ovim uslovima. Nažalost, morala je da se desi Olimpijada pa da se obratila pažnja na uslove u kojima treniramo. Pored problema koji se vide golim okom, neprilike nam stvara i činjenica da je kanal u pojedinim deonicama dosta plitak, dubina nekada iznosi samo pola metra. Nadamo se da će ova akcija pomoći – rekla je olimpijska kajakašica.

Izvor: 24sata

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Gužva na Pančevcu

Saobraćaj pojačan na Autokomandi, Gazeli i Pančevcu

Borčanci bi da prevare tradiciju