in

Dok jedni hrane labudove na Vizelju, drugi na njih pucaju!

Na kanalu Vizelj u Borči dešava se mnogo toga od kada je deo kanala kod BSK uređen kao šetalište. Osim što često možemo videti mlade kajakaše kako treniraju, labudovi su na ovom delu kanala postali prava atrakcija.

Veliki broj sugrađana uživa da vidi labudove, mnogi ih hrane i često ih fotografišu. Svesni su toga da naselja leve obale jednostavno imaju tu privilegiju da su bliže prirodi od centralnih gradskih naselja.

Ali, dok većini sugrađana prija da vide ove divne ptice, ima i onih koji to ne vide na isti način, koliko god to zvučalo neshvatljivo.

Kajak klub BSK Borča objavio je snimak na društvenim mrežama, uz objašnjenje da postoje i oni koji na labudove pucaju, udaraju ih motkama ili na njih bacaju petarde.

 

Kako kažu, često su u pitanju pecaroši koji su svakodnevno na ovom delu kanala Vizelj, iako je na tom delu kanala pecanje zabranjeno.

Molimo sve nadležne organe da se uključe u probleme kanala Vizelj i pomognu oko rešavanja ovih stvari – stoji u objavi KK BSK iz Borče

I umesto da pecaroši budu ljubitelji prirode, izgleda da to nisu. Osim što ugrožavaju ove divne ptice, svakodnevno za sobom ostavljaju gomile smeća oko kanala.

Apelujemo na sve sugrađane da neguju i čuvaju lepote koje nam je priroda dala, jer baš to je ono što daje duh naseljima na levoj obali. Istovremeno nadamo se da će reagovati i nadležne službe.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

U Srbiji do danas 12 potvrđenih slučajeva zaraženih Korona virusom

Potvrđeno je da svi državni vrtići na Paliluli i na levoj obali rade normalno