in

U Srbiji do danas 12 potvrđenih slučajeva zaraženih Korona virusom

Prema zvaničnim podacima u Srbiji do sada, 11. marta, registrovano je ukupno 12 potvrđenih slučajeva pacjenata koji su oboleli od Korona virusa.

Do danas, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 130 osoba, a od poslednjeg izveštaja testirano je 13 osoba od kojih je sedam bilo pozitivnih i šest negativnih na novi korona virus.

Od sedam novih slučajeva, pet je povezano sa dve ženske osobe za koje je juče utvrđeno da su pozitivne nakon direktnog kontakta sa državljankom strane zemlje koja je nedavno boravila u Srbiji.

Preostala dva slučaja su potvrđena nakon njihovog boravka u i kontakata sa osobama u inostranstvu (Italija, Nemačka), a prethodno je juče potvrđen još jedan oboleli od Korona virusa.

Apelujemo na građane i podsećamo ih na značaj lične odgovornosti u ovakvim situacijama, jer pojedinci su olako shvatili upozorenja da kad imaju simptome ne idu u zatvorene prostore i među ljude.

Zato je od izuzetne važnosti da se poštuju preporuke struke, da se ne shvataju olako njihova upozorenja o praćenju simptoma i odgovornom ponašanju svakog pojedinca.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Predstojećeg vikenda dve besplatne predstave u CK „Vlada Divljan“

Dok jedni hrane labudove na Vizelju, drugi na njih pucaju!