in

Problemi na autobuskoj liniji 105. Peticija za uvođenje lokalne linije 105l Ovča-Zrenjaninski put

GSP autobus linija 105

Žitelji Ovče već dugi vremenski period muče muku sa prevozom. Autobusa na liniji 105 sve je manje a oni koji saobraćaju uglavnom su u lošem stanju i prepuni.

Naša sugrađanka nam je skrenula pažnju na ovaj problem i ovim putem želimo da podelimo problem svojih sugrađana sa ostalima, kao i da podržimo peticiju koju su samoinicijativno pokrenuli građani Ovče.

Peticiju možete i vi potpisati na sledećoj stranici PETICIJA ZA UVOĐENJE LINIJE 105l.

Prema rečima naše sugrađanke, situacija postaje dramatična. Autobusi na liniji 105 imaju jako redak raspored i ukoliko se desi da se neki pokvari, ljudi čekaju autobus i do sat vremena. I, naravno, kada naiđe autobus, posle dugog čekanja bude prepun tako da se onima koji žive relativno blizu Zrenjaninskog puta više isplati da idu peške do istog pa da čekaju autobus na nekoj drugoj liniji.

Gužva u autobusu

Povrh svega autobusi su često bez klime, sedišta su polomljena, prozori oštećeni itd.

Takođe postoji primedba na ponašanje zaposlenih u GSP-u, vozača autobusa konkretno. Prema rečima naše sugrađanke dešava se često da budu neljubazni, zatvaraju vrata ispred nosa“ i ne paze dovoljno na putnike u autobusu. Da napomenemo da govorimo o pojedincima, naravno da nećemo generalizovati situaciju i govoriti da su svi isti, već samo da treba odvojiti žito od kukolja.

Peticija koju su napravili naši sugrađani odnosi se na to da bude uvedena lokalna linija koja će saobraćati na relaciji Ovča-Zrenjaninski put. Na taj način oni ne bi morali da čekaju 105, već bi mogli ovom lokalnom linijom da dođu do drugih linija koje saobraćaju Zrenjaninskim putem i na taj način olakšaju sebi svakodnevni put do posla, fakuliteta ili škole. Takođe stanovnici Borče bi na taj način imali direktnu liniju do Ovče gde postoji železnička stanica i u budućnosti se na taj način može rasteretiti Zrenjaninski put.

Raskrsnica "putnik" Borča

Naravno postavlja se pitanje koja bi bila trasa nove lokalne linije. Na Zrenjaninskom putu ne postoji neki kružni tok gde bi autobus mogao da se okrene i vrati u Ovču tako da to pitanje ostaje otvoreno. Možda bi najbolje rešenje bilo da okretnica 105 u Ovči bude početna stanica i mesto gde će autobusi praviti pauzu, zatim prolazak preko Zrenjaninskog puta kod „Putnika“, neki kružni put kroz Borču i, na kraju, povratak u Ovču na okretnicu bez pravljenja pauze u Borči ili da saobraća do okretnice u Centru 3. To je samo jedna od ideja a verujemo da nadležni najbolje znaju koje je rešenje optimalno.

Ukoliko uvođenje nove linije nije moguće, alternativno rešenje bi bilo povećati broj autobusa na liniji 105 i na taj način smanjiti gužve i vreme čekanja autobusa stanovnika Ovče.

Na levoj obali Dunava postoji mnogo problema. Neki se mogu rešiti vrlo lako a za neke je potrebno vreme. Ovaj problem spada u prve – uz malo angažovanja i dobre volje nadležnih, problem naših sugrađana može biti vrlo brzo rešen i na taj način olakšana njihova svakodnevnica. Iz tog razloga podržavamo ovu peticiju i pozivamo nadležne da reaguju što je pre moguće.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Ne slazem se sa peticijom ove sugradjanke. Ja putujem 105icom oko 30 godina i autobus je najbolji moguci do sada. U letnjem periodu imamo tri autobusa,a u zimskom cetiri. U spicu po potrebi i vise od toga. Kad je u pitanju kvar autobusa,to su vanredni uslovi. Vozaci su nam super i to su obicno stalni vozaci. Mestani koji nemaju mesecnu pretplatu za bus plus bi placali dva puta da dodju do grada. Nadam se da bi linija 105 do Omladinskog stadiona idalje funkcionisala, a 105l da bude pomocni autobus. Pa ko voli,nek’ izvoli.

pancevacki most - pancevac

Metalna konstrukcija koja je visila sa Pančevačkog mosta bezbedno uklonjena

Pomor ribe Vizelj Borča

Ponovo pomor ribe u Vizelju