in

Ponovo pomor ribe u Vizelju

Pomor ribe Vizelj Borča

Sunčano ali ne tako veselo subotnje jutro donelo je novo neprijatno iznenađenje stanovnicima Borče i pecarošima koji su se to jutro našli na Vizelju. Novi pomor ribe.

Površina kanala, kako kažu očevici, bila je prekrivena raznim vrstama ribe. Još jedan pomor ribe se dogodio nakon samo četiri meseca od prethodnog. Na površini kanala su plutale uginule ribe a nakon nekog vremena počeo je i da se širi nesnosan smrad. Radnici Srbijašuma“ su skupljali ribe u džakove ali nije bilo moguće pokupiti svu ribu.

Za ovaj ekološki incident stručnjaci Agencije za zaštitu životne sredine krive PKB i smatraju da je razlog pomora ribe velika količina zagađene vode koju je PKB ispustio. Naime izmerena je velika količina amonijaka u vodi koja je pogušila ribe.

Pomor ribe Vizelj Borča

 

Lokacija i scenario isti. Nema pomaka u rešavanju problema

Identičan događaj iz aprila ove godine doveo je takođe do pomora ribe u kome je uginulo oko 200 kg ribe a uzrok je bio velika količina toksičnih materija.

Nakon tog događaja najavljivano je da će problem biti rešen i da će odgovorni biti kažnjeni, ali do sada nemamo informaciju da je nešto urađeno po tom pitanju. Sada kada se dogodio još jedan incident, postavlja se pitanje da li će biti sprovedena detaljna istraga i odgovorni biti kažnjeni, ili će se zaboraviti na sve nakon nekoliko dana?

Apelujemo na nadležne da reše ovaj problem u što kraćem vremenskom roku i kazne odgovorne kako se ovakve ekološke katastrofe više ne bi ponavljale. Ovakvi događaji uništavaju ekosistem i remete lanac ishrane, a potrebno je vreme da se situacija vrati u normalu.

 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    GSP autobus linija 105

    Problemi na autobuskoj liniji 105. Peticija za uvođenje lokalne linije 105l Ovča-Zrenjaninski put

    Pomor ribe Vizelj Borča

    Deo uginule ribe završio na pijaci!?!