in

Pomor ribe u kanalu Vizelj u Borči

Pomor ribe u kanalu Vizelj
Pomor ribe u kanalu Vizelj

Pomor ribe koji se danas desio u kanalu Vizelj još jednom je potvrdio da je u Beogradu problem kanalizacije ključno ekološko pitanje koje zahteva što hitnije rešenje, rekao je gradski sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan. On je precizirao da su nakon dojave građana sve nadležne inspekcije, kao i predstavnici ovog sekretarijata izašli na teren.

Pomor ribe u kanalu Vizelj

– Do sada je iz kanala izvađeno oko 200 kilograma uginule ribe. Uzeti su uzorci na dalju analizu a merenjima na licu mesta utvrđeno je da je nivo kiseonika u vodi 0,8 miligrama po litru što je znatno niže od najmanje vrednosti od četiri miligrama. Prema nezvaničnim informacijama, tokom popravljanja kolektora u kanal je ispuštena veća količina sadržaja sa toksičnim materijama. U Beogradu se dešavaju ovakvi udesi, kako se i inače ekološki incidenti po novom zakonu nazivaju, i zato je od suštinskog značaja da se projekat upravljanja otpadnim vodama realizuje, rekao je Trivan.

Pomor ribe u kanalu Vizelj Pomor ribe u kanalu Vizelj Pomor ribe u kanalu Vizelj

On je istakao da ovaj projekat već postoji i da su ga zajedničkim snagama sačinili Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda i „Beogradski vodovod i kanalizacija” uz stručnu pomoć Sekretarijata za zaštitu životne sredine. Njegova realizacija, međutim, veoma je skupa jer se procenjuje da bi koštala oko milijardu evra. Upravo tim povodom Beograd vodi razgovore s Japanom u želji da u njemu nađe partnera za taj projekat.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Svuda pulsira snažno srce Beograda

Hajka na policajce zbog „Zabranjenog grada“ u Ovči