in

Svuda pulsira snažno srce Beograda

Duh Beograda je u osećanju da ste kod kuće, da ne možete propasti jer ste među svojima, da uvek i u svako doba možete da pozajmite nešto sitnine, ljubavi, krov nad glavom i malo neophodnog saučesništva pred zoru. Plan njegovih ulica postaje nešto slično topografskoj karti našeg srca. Taj će nas grad opčiniti šarmom, a nikad nam neće otkriti tajnu šifru te čudne ljubavi, kojoj ne znamo razloga. Ostaćemo zauvek njegovi dobrovoljni zatočenici koji su između bezbroj gradova remek-dela izabrali baš Beograd da u njemu prožive svoj jedini život koji im je dat.

Priču o velegradu, o Beogradu počeli smo stihovima čuvenog Mome Kapora koji je uvek imao nepresušnu inspiraciju kada je govorio, pričao i pisao o Beogradu u delu „Magija Beograda”.

Složićete se sa nama da naš Beograd danas u kišnim prolećnim danima ne izgleda Bog zna kako, nevoljno sleže ramenima ali mi Beograđani osećamo njegove ritmove, osećamo duh Beograda.

Možda naš Beograd nije najlepši grad na svetu ali garantujemo da je najveseliji i ispunjen vedrinom i toplom atmosferom. Pozivamo Vas na buduća dešavanja u prestonici da osetimo zajedno puls Beograda.

Razgledanje Beograda iz otvorenog autobusa

Šesta sezona razgleNađoh najkrasnije mesto od davnine, preveliki grad Beograd!danja Beograda iz otvorenog autobusa „BS Turs“ (BS Tours) uveliko je počela a cena karte je 500 dinara za odrasle i 300 dinara za decu do 12 godina. Obilazak traje 70 minuta a posetioci će imati na raspolaganju audiovodiča na srpskom, engleskom, francuskom, ruskom i nemačkom jeziku.

Crvena Jabuka, Dvorana doma sindikata (25. april)

Crvena jabuka, „OrkesNađoh najkrasnije mesto od davnine, preveliki grad Beograd!tar za ljubav“, tradicionalno će nastupiti u Beogradu u Domu sindikata 25. aprila. U novim aranžmanima i u proširenom sastavu čućete njihove najpopularnije balade u akustičnom izvođenju kao presek opusa ove legendarne grupe.

Dečji sajam 2014. (25-27. aprila)

U našem graduthumb-php_ po 13. put zaredom biće održana omiljena manifestacija naših mališana – Dečiji sajam u hali 3, 25-27.aprila. Klinci će imati priliku da uživaju uz animatore, klovnove i njihove omiljene crtane likove. Pored standardnih zabavljača tu će biti i žandarmerija, saobraćajna policija, vatrogasna brigada i Svibor savez Srbije kome su mali posetioci posebno naklonjeni.

Pored brojnih popusta ulaz je besplatan. Radno vreme sajma je od 10 do 19 h.

Nedelja finskog filma (25-29. aprila)

Kulturni cenNađoh najkrasnije mesto od davnine, preveliki grad Beograd!tar Beograda i Ambasada Finske u Beogradu organizuju „Nedelju finskog filma od 25. do 29. aprila u Knez Mihajlovoj 6. Na festivalu će biti prikazano devet finskih filmova nastalih u prethodne dve godine, od kojih pažnju privlače velika ostvarenja.

Dodir Pariza (26-27. april)

U hali Nađoh najkrasnije mesto od davnine, preveliki grad Beograd!2 Beogradskog sajma (Bulevar vojvode Mišića 14) 26. i 27. aprila biće održan 23. Dodir Pariza – međunarodni kongres i sajam kozmetike, solarijuma, opreme, velnesa, spa i nege kose.
Najveći sajam lepote na području jugoistočne Evrope, sajam kozmetike „Dodir Pariza“, ima međunarodni karakter i održava se dva puta godišnje, u proleće i na jesen.

„Supernatural“, Ada Huja (27. april)

„Supernatural“ Nađoh najkrasnije mesto od davnine, preveliki grad Beograd!je pokret koji ima za cilj da podigne ekološku svest ljudi u Srbiji. Supernatural oko sebe okuplja mlade ljude iz oblasti umetnosti, dizajna, filma, arhitekture, obrazovanja, kao i profesionalce iz oblasti ekologije i ekološkog menadžmenta.

Beogradski maraton (27. aprila)

Beogradski mNađoh najkrasnije mesto od davnine, preveliki grad Beograd!araton biće održan 27. aprila po 27. put. Kao najveći spotski događaj u Srbiji maraton privlači veliki broj učesnika i zbog toga je proglašen događajem od velikog značaj za grad. Promoter 27. Beogradskog maratona je Amerikanac Kevin Jang, aktuelni svetski rekorder na 400 metara s preponama.

Međunarodni sajam tehnike (12-16. maja)

Međunarodni saNađoh najkrasnije mesto od davnine, preveliki grad Beograd!jam tehnike i tehničkih dostignuća održaće se 58. put na Beogradskom sajmu od 12. do 16. maja. Ovaj sajam je najznačajniji ekonomski i tehnološki događaj u Srbiji i jugoistočnoj Evropi. Ulaz košta 400 dinara a karta se može kupiti na blagajni Beogradskog sajma.

11. Noć muzeja: Cela Srbija biće budna 17. maja

Umetničko-produNađoh najkrasnije mesto od davnine, preveliki grad Beograd!kcijska grupa Noć muzeja 17. maja će po 11. put otvoriti vrata više od 150 kulturnih ustanova širom Srbije.U jednoj noći u više od 60 gradova i mesta posetioci će biti u prilici da prošetaju muzejima, galerijama i trgovima i uživaju u premijernim izložbama i zanimljivim sadržajima. Tradicionalno Beograd će ponuditi najbogatije i najraznovrsnije izložbe na 70 mesta u gradu a videće se još neviđeno.

Džinovski zeka najavljuje festival „Mad in Belgrade“ (24-25. maja)

Džinovski zeka Riki Nađoh najkrasnije mesto od davnine, preveliki grad Beograd!na Trgu Nikole Pašića najavljuje festival „Mad in Belgrade” koji se 24. i 25. maja održava u parku ispred Muzeja savremene umetnosti u Beogradu. „Mad in Belgrade“ će pretposlednji vikend maja pretvoriti u najluđu i najdužu žurku u Beogradu. „Mad“ će biti mesto susreta najzanimljivijeg iz noćnog života Beograda i sveta u 48 sati neprekidnog ludila u najboljem smislu te reči!

Na više lokacija nastupiće preko 100 izvođača elektronskog i dens žanra uz posebne nastupe uživo.

Beogradska slava – Spasovdan

Beogradska slaNađoh najkrasnije mesto od davnine, preveliki grad Beograd!va je Spasovdan a tog dana povorka prolazi kroz centar grada simbolično praveći krug. Istoričari religije i etnolozi se slažu da su slava i krsno ime više srpska nacionalna, nego verska institucija a Spasovdan je kao slava po prvi put uveden u srpske porodice u 13. veku. Proslava Spasovdana nije vezana za fiksni datum, već se obeležava prvog četvrtka koji pada posle 40 dana od Uskrsa i 10 dana pre Pedesetnice.

Biciklistički festival „Beograd velograd“ (14. jun)

Biciklistički festival Nađoh najkrasnije mesto od davnine, preveliki grad Beograd!„Beograd velograd“, najveći festival ove vrste u gradu, održaće se po drugi put u subotu 14. juna. Festival je posvećen svima onima koji vole Beograd i biciklizam i žele da učine grad još lepšim, sa više bicikala i manje automobila.

„Svuda pulsira snažno srce Beograda koji ne treba da se plaši poređenja sa drugim velikim gradovima. “ Peter Bundšun, „Die Presse“

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    SKANDALOZNO: Više ne ustajemo trudnicama jer nema nalepnica -2014

    SKANDALOZNO! Više ne ustajemo trudnicama jer nema nalepnica!

    Pomor ribe u kanalu Vizelj

    Pomor ribe u kanalu Vizelj u Borči