in

Radovi na raskrsnici u Borči trajaće mesec dana

Rupa u Borči
Rupa u Borči

Na uglu ulica JNA i Trg oslobođenja u Borči, gde je pukao kanalizacioni kolektor i izazvao pravu dramu, počeli su radovi na popravci.
– Sanacija terena će trajati do 27. aprila, najavili su iz Sekretarijata za saobraćaj.

U Borči kod Osnovne škole „Stevan Sremac” pukao je kanalizacioni kolektor koji je izazvao propadanje asfalta dva metra, pa je nastao krater raspona 30 sa 20 metara.  Saobraćaj u tom delu Borče biće zatvoren do 27. aprila zbog radova JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“.

Ipak, zbog nepovoljnog sastava terena još nije utvrđen tačan obim kvara ali iz Vodovoda i kanalizacije kažu da njihove ekipe svakodnevno rade na otklanjanju istog.

Na raskrsnici u Borči nalaze se dva kolektora. Pretpostavlja se da je jedan pukao ali da li je zaista tako, biće poznato kada čitava površina raskrsnice bude otkopana.

Podzemne vode prete meštanima

Veliki problem u Borči predstavljaju podzemne vode i nepovoljan geološki sastav terena. Pre saniranja problema treba da se izbuši šest bunara i u njih postave pumpe koje će sniziti nivo podzemnih voda. Podzemne vode su na dva a cevi na šest metara.
rupa-u-borci-03

Nadležni apeluju na racionalno koršćenje vode

Iako su radovi već uveliko počeli i cev je van upotrebe, Borčanci mogu da koriste kanalizaciju ali ipak je preporučljivo racionalno korišćenje vode.

„Postavljene su pumpe da premoste problematičnu deonicu i prepumpaju otpadne vode ali se građanima ipak preporučuje da racionalno puštaju vodu da bi bio manji dotok, kako se ne bi zapušile cevi“, kaže Zoran Matić, izvršni direktor za kanalizacione sisteme.

rupa-u-borci-01 rupa-u-borci-04 rupa-u-borci-04

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

upis prvaka

Počeo upis prvaka. Škole u potrazi za decom

Kotež: Uhapšen narko- diler dok je trgovao kokainom

U Kotežu uhapšen narko-diler dok je trgovao kokainom