in

Hajka na policajce zbog „Zabranjenog grada“ u Ovči

Beogradski sindikat policije i policijskih starešina izdao je saopštenje u kojem reaguju na optužbe za nelegalnu gradnju osam vila u Ovči. – Velika buka i medijska prašina podigle su se oko ovog slučaja a cela Srbija je nelegalno izgrađena, navodi se u saopštenju.

– U Ulici 1021 nova u naselju Ovča bez dozvole su izgrađene vile pa je Više tužilaštvo u Beogradu najavilo istragu o „Policijskom gradu“, kao i prikupljanje obaveštenja o tome kojim sredstvima je finansirana izgradnja ovih vila, kaže izvor „Kurira“.

Međutim, sindikat policije reagovao je na prozivke oko divlje gradnje i izdao saopštenje koje je potpisao predsednik sindikata Blažo Marković. Saopštenjem žele da zaštite svoje kolege koji su, kao i svi ostali građani, prvo platili kaznu zbog nelegalne gradnje a zatim kada se zakon promenio, podneli zahtev za legalizaciju objekata.

Hajka na  policijske starešine zbog „Zabranjenog grada “ u Ovči

Da je u zemlji Srbiji preko milion nelegalno izgrađenih objekata znaju i vrapci na grani ali ono što do sada nije bio slučaj jeste da se zbog nelegalne gradnje uključuje Više javno tužilaštvo i to kada su u pitanju policijski funkcioneri. Kada bi se tako postupalo u svim slučajevima ‘divlje gradnje’, ne bi ni za sto godina bilo kraja predistražnim radnjama po ovim predmetima“, navodi se u saopštenju.

Takođe se navodi da optuživanje policijskih starešina zbog nelegalne gradnje u naselju Ovča ipak nije nimalo slučajno a ima dosta komičnih elemenata u ovom slučaju.

Hajka na policijske starešine

Beogradski sindikat policije ne zna, niti ima odgovor na pitanje kakvi interesi stoje iza hajke na izuzetno iskusne i uspešne dugogodišnje policijske starešine. Ovaj rebus ipak će morati da reši ministar policije ili čak premijer Vlade.

Policajci su najverovatnije više krivi od već spomenutih milion građana zato što su montažne kuće parkirali jednu do druge u Pančevačkom ritu. Da su rečene kuće razasute širom Beograda, niko ih ne bi, izuzev građevinske inspekcije, ni primetio, niti bi ih povlačio po ‘žutoj’ štampi.

Policijske starešine vređa i činjenica da se zbog ovako banalnih pojava koje se svakodnevno događaju u Srbiji i koje imaju svoj zakonski put na javni stub srama stavljaju starešine (neki su neposredno pred penzijom) koje su ceo život posvetile časnom policijskom zanatu.

Prema saznanjima Beogradskog sindikata policije, tužilaštvo nakon provere nije ukazalo na kompromitujuće podatke tako da neće biti ničega od podizanja bilo kakve optužnice.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Pomor ribe u kanalu Vizelj

Pomor ribe u kanalu Vizelj u Borči

Zbog radova na petlji izmenjenen režim saobraćaja na Zrenjaninskom putu - 2014

Kod nove Zrenjaninske petlje izmenjen režim saobraćaja