Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Hajka na policajce zbog „Zabranjenog grada“ u Ovči

u Vesti od
Tara – T2

Beogradski sindikat policije i policijskih starešina izdao je saopštenje u kojem reaguju na optužbe za nelegalnu gradnju osam vila u Ovči. – Velika buka i medijska prašina podigle su se oko ovog slučaja a cela Srbija je nelegalno izgrađena, navodi se u saopštenju.

– U Ulici 1021 nova u naselju Ovča bez dozvole su izgrađene vile pa je Više tužilaštvo u Beogradu najavilo istragu o „Policijskom gradu“, kao i prikupljanje obaveštenja o tome kojim sredstvima je finansirana izgradnja ovih vila, kaže izvor „Kurira”.

Međutim, sindikat policije reagovao je na prozivke oko divlje gradnje i izdao saopštenje koje je potpisao predsednik sindikata Blažo Marković. Saopštenjem žele da zaštite svoje kolege koji su, kao i svi ostali građani, prvo platili kaznu zbog nelegalne gradnje a zatim kada se zakon promenio, podneli zahtev za legalizaciju objekata.

Zanimljivo:  Kanalizacija u Bloku braće Marić: Prva faza gotova krajem januara 2019. godine

Hajka na  policijske starešine zbog „Zabranjenog grada “ u Ovči

Da je u zemlji Srbiji preko milion nelegalno izgrađenih objekata znaju i vrapci na grani ali ono što do sada nije bio slučaj jeste da se zbog nelegalne gradnje uključuje Više javno tužilaštvo i to kada su u pitanju policijski funkcioneri. Kada bi se tako postupalo u svim slučajevima ‘divlje gradnje’, ne bi ni za sto godina bilo kraja predistražnim radnjama po ovim predmetima“, navodi se u saopštenju.

Takođe se navodi da optuživanje policijskih starešina zbog nelegalne gradnje u naselju Ovča ipak nije nimalo slučajno a ima dosta komičnih elemenata u ovom slučaju.

Hajka na policijske starešine

Beogradski sindikat policije ne zna, niti ima odgovor na pitanje kakvi interesi stoje iza hajke na izuzetno iskusne i uspešne dugogodišnje policijske starešine. Ovaj rebus ipak će morati da reši ministar policije ili čak premijer Vlade.

Zanimljivo:  Od juče važi novi red vožnje linija 1 i 2 BG voza

Policajci su najverovatnije više krivi od već spomenutih milion građana zato što su montažne kuće parkirali jednu do druge u Pančevačkom ritu. Da su rečene kuće razasute širom Beograda, niko ih ne bi, izuzev građevinske inspekcije, ni primetio, niti bi ih povlačio po ‘žutoj’ štampi.

Policijske starešine vređa i činjenica da se zbog ovako banalnih pojava koje se svakodnevno događaju u Srbiji i koje imaju svoj zakonski put na javni stub srama stavljaju starešine (neki su neposredno pred penzijom) koje su ceo život posvetile časnom policijskom zanatu.

Prema saznanjima Beogradskog sindikata policije, tužilaštvo nakon provere nije ukazalo na kompromitujuće podatke tako da neće biti ničega od podizanja bilo kakve optužnice.


Povezane teme:

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh