in ,

Deo uginule ribe završio na pijaci!?!

Pomor ribe Vizelj Borča

Kako prenosi blic.rs, postoji sumnja da je riba, koja je uginula prilikom puštanja otrovnih materija, vađena iz kanala i prodavana na pijaci.

Građani iz Borče i pecaroši pričaju da su prvog dana pomora videli kako nekoliko muškaraca skuplja uginulu ribu i pakuje je u džakove.

„Došli su rano ujutru da ih niko ne bi video. Pokupili su uginulu ribu za čas i odneli da je prodaju na pijace dok se nije pročulo za pomor. Neko je tu ribu najverovatnije i jeo!“ komentarisali su zabrinuti Borčanci, prenosi blic.rs.

Veslači iz Kajak kluba BSK obustavili su treninge na kanalu zbog ogromne količine mrtve ribe. 

„Uzrok pomora je definitivno amonijak koji je izvukao sav kiseonik iz vode pa se riba ugušila. Analize su pokazale da je u vodi bilo manje od miligrama kiseonika a biološki minimum je četiri miligrama. Amonijak je u vodu najverovatnije ispustio PKB. Voće i povrće se prska pesticidima a kada dođe vreme za njihovo pranje i prodaju, pesticidi se sliju u okolne kanale kao što je Vizelj,“ objašnjava Zdravko Ševo iz Agencije za zaštitu životne sredine i dodaje da se to dešavalo i ranije.

 

Ukoliko je bio slučaj da je nekome palo na pamet da uginulu ribu vadi iz Vizelja i prodaje građanima na pijaci, najoštrije osuđujemo ovakvo delo i pozivamo nadležne službe da sprovedu istragu i utvrde da li je do toga stvarno došlo i kazne počinioce.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Pomor ribe Vizelj Borča

Ponovo pomor ribe u Vizelju

Da li će most Zemun-Borča biti završen u roku? Radnici u štrajku kod pristupnih saobraćajnica