Da li će most Zemun-Borča biti završen u roku? Radnici u štrajku kod pristupnih saobraćajnica - www.lobi-info.rs

Da li će most Zemun-Borča biti završen u roku? Radnici u štrajku kod pristupnih saobraćajnica

2 minuta za čitanje

Kako navodi Savez samostalnih sindikata Srbije, radnici firme Ratko Mitrović niskogradnja“ 4. avgusta stupili su u štrajk, njih oko trista. Postavlja se pitanje kako će novonastala situacija uticati na završetak radova na izgradnji mosta Zemun-Borča.

Radnici su juče u znak protesta od 12.30 do 12.45 zatvorili deo Zrenjaninskog puta kod prilaza mostu Zemun-Borča. Oni su novi štrajk najavili za četvrtak u 7 h.

Zaposleni su u štrajku na svim gradilištima zbog neisplaćenih zarada, naknada za prevoz i neisplaćenih razlika u zaradama.

Skoro sve svoje zarade u 2012. i 2013. godini, zaposleni su ostvarivali putem štrajka. Zbog toga je poverenik Sindikalne organizacije Mile Čolić neosnovano dobio otkaz a direktor i vlasnik odbijaju da ga vrate na rad i pored rešenja Inspektorata za rad, navodi SSSS.

Radnici most Zemun-Borča

Radnici „Ratko Mitrović niskogradnje“ štrajkuju na svim gradilištima, među kojima je i obilaznica kod Borče – pristupni putevi za most Borča-Zemun, zatim na zemunskoj strani mosta i u ulici Vojvode Stepe.

Da li će se štrajk nastaviti i uticati na pomeranje roka završetka radova?

Veliko je pitanje da li će započeti posao biti završen na vreme. Razumemo ogorčenost radnika zbog neizmirenih obaveza poslodavca i bilo bi dobro da se sve reši u skladu sa zakonom na dobrobit zaposlenih koji rade na pristupnim saobraćajnicama mosta Zemun-Borča. U suprotnom, verujemo da će biti novih štrajkova, blokada i, uostalom, kašnjenja sa poslom, što onemogućava puštanje u rad mosta u planiranom roku.

Iskreno se nadamo da će se na ovome završiti i da će radnici dobiti ono što im pripada a stanovnici Beograda novi most na Dunavu koji se čeka više decenija.

Ostavite odgovor

Pomor ribe Vizelj Borča
Prethodna priča

Deo uginule ribe završio na pijaci!?!

Napreduje Kineski most
Sledaća priča

Ministarka Mihajlović najavila otvaranje mosta Zemun-Borča do kraja decembra

Poslednje od Vesti