in

Da li će most Zemun-Borča biti završen u roku? Radnici u štrajku kod pristupnih saobraćajnica

Kako navodi Savez samostalnih sindikata Srbije, radnici firme Ratko Mitrović niskogradnja“ 4. avgusta stupili su u štrajk, njih oko trista. Postavlja se pitanje kako će novonastala situacija uticati na završetak radova na izgradnji mosta Zemun-Borča.

Radnici su juče u znak protesta od 12.30 do 12.45 zatvorili deo Zrenjaninskog puta kod prilaza mostu Zemun-Borča. Oni su novi štrajk najavili za četvrtak u 7 h.

Zaposleni su u štrajku na svim gradilištima zbog neisplaćenih zarada, naknada za prevoz i neisplaćenih razlika u zaradama.

Skoro sve svoje zarade u 2012. i 2013. godini, zaposleni su ostvarivali putem štrajka. Zbog toga je poverenik Sindikalne organizacije Mile Čolić neosnovano dobio otkaz a direktor i vlasnik odbijaju da ga vrate na rad i pored rešenja Inspektorata za rad, navodi SSSS.

Radnici most Zemun-Borča

Radnici „Ratko Mitrović niskogradnje“ štrajkuju na svim gradilištima, među kojima je i obilaznica kod Borče – pristupni putevi za most Borča-Zemun, zatim na zemunskoj strani mosta i u ulici Vojvode Stepe.

Da li će se štrajk nastaviti i uticati na pomeranje roka završetka radova?

Veliko je pitanje da li će započeti posao biti završen na vreme. Razumemo ogorčenost radnika zbog neizmirenih obaveza poslodavca i bilo bi dobro da se sve reši u skladu sa zakonom na dobrobit zaposlenih koji rade na pristupnim saobraćajnicama mosta Zemun-Borča. U suprotnom, verujemo da će biti novih štrajkova, blokada i, uostalom, kašnjenja sa poslom, što onemogućava puštanje u rad mosta u planiranom roku.

Iskreno se nadamo da će se na ovome završiti i da će radnici dobiti ono što im pripada a stanovnici Beograda novi most na Dunavu koji se čeka više decenija.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Pomor ribe Vizelj Borča

    Deo uginule ribe završio na pijaci!?!

    Napreduje Kineski most

    Ministarka Mihajlović najavila otvaranje mosta Zemun-Borča do kraja decembra