in

Metalna konstrukcija koja je visila sa Pančevačkog mosta bezbedno uklonjena

pancevacki most - pancevac
pancevacki most - pancevac

Danas je prilikom udara broda u Pančevački most odvaljen deo metalne konstrukcije, koji je visio iznad vode i pretio da ugrozi bezbednost. Konstrukcija je večeras uklonjena i tom prilikom je otklonjena opasnost da ista napravi još jedan incident.

U incidentu koji se dogodio danas oko 10.30 ispod Pančevačkog mosta, na svu sreću nije bilo povređenih. Pričinjena je šteta ali moglo je da bude i mnogo gore.

Kako je rekla pomoćnica ministra infrastrukture Leposava Sojić, nadležne službe su reagovale brzo i večeras je uklonjena metalna konstrukcija koja je visila sa mosta. To je omogućilo da plovni saobraćaj, koji je od jutros u jednom delu bio obustavljen, bude ponovo uspostavljen.

„Dunav je bezbedan za plovidbu, ministarstvo će nastaviti da prati situaciju i da omogući vraćanje u prvobitno stanje. Najvažnije je da nema opasnosti, nema štete, ni obustave plovidbe,“ izjavila je Leposava Sojić.

Kako se navodi, procena štete će biti donesena sutra.

Kablovi koji su oštećeni pripadaju Elektrodistribuciji Beograd i PTT-u a takođe su oštećeni i kablovi koji služe za signalizaciju mosta.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Pančevački most i svačiji i ničiji - 04.02.2014.

    Brod zakačio Pančevački most. Deo konstrukcije se obrušio

    GSP autobus linija 105

    Problemi na autobuskoj liniji 105. Peticija za uvođenje lokalne linije 105l Ovča-Zrenjaninski put