in

Građani Kovilova ogorčeni: „Rupa do rupe, rupica“

Da je prema onoj dečijoj bilo bi kocka do kocke – kockica. Ali na žalost to u opisu situcije koji sledi nije slučaj.

Naime, žitelji Kovilova se i dve godine nakon uspešno završene gradnje Pupinovog mosta bore sa posledicama istog. Lepo je uživati blagodeti koje je novi most definitivno doneo svim žiteljima leve obale Beograda, no međutim.

Stanovnici naselja Kovilovo više uživaju negativne posledice koje je sama gradnja mosta prouzrokovala.

Dok je trajala gradnja Pupinovog mosta smo pisali o pomenutom problemu koji možete pročitati na „Problem sa urušavanjem kuća u Kovilovu se nastavlja„.

Na inicijativu savesnih građana i našeg pisanja „Kovilovo u prašini i rupama čeka izgradnju mosta Zemun-Borča!“ rupe su bile delimično zakrpljene i popravljene.

Rupa do rupe, rupica

A kako proći glavnim i jedinim putem koji vodi kroz naselje pitaju se svi žitelji naselja, pa i oni koji tim putem prolaze sporadično.

Problem je svakako i za GSP vozače koji bivaju optuženi da putnike voze ”kao krompire”, pa i kako bi drugačije ako se uzme u obzir da ovim putem preci bezbedno jedino je moguće metodom preletanja.

Kako put izgleda danas možete i sami videti na slikama koje slede:

Rupe postaju opasan izvor različitih nezgoda i nesreća kako po vozače automobila, automobile pa i same pešake koji stazom prolaze pored tog istog puta.

Posebno u večernjim satima kada je i pored osvetljenja, koje je u međuvremenu delimično urađeno, i dalje mračno i loše vidljivo.

I ovim putem apelujemo na nadležne organe da se ne čeka septembar za akcije ”Pažljivko u saobraćaju”, kao ni da se čekaju izborne utakmice da bi se vlast aktivirala u uticanju na nadležne organe da rade svoj posao.

Međutim, to očigledno nije dovoljno ni dobro ni kvalitetno urađeno. Ali da ne ulazimo u komentarisanje nečijeg rada i stručnosti apelujemo na nadležne da ovog puta zaista sređivanje – asfaltiranje puta urade kako to dolikuje putu koji smatra glavnim pravcem kroz naselje.

Trenutni put se ne može nazivati putem. Ovaj put nije bezbedan po saobraćaj i sve učesnike u njemu. I nemojmo čekati da nam opet neka teža saobraćajna nezgoda ili jos gore izgubljeni ljudski život bude motiv da radimo svoj posao.

Apelujemo na nadležne da se problem puta kroz naselje Kovilovo reši što pre i kako treba, odnosno tako da životni vek urađenih radova izdrži malo duže od nekoliko meseci.

Naselja na levoj obali nikad nisu prioritet, osim kad su izbori!

U decembru 2016. godine građani su poslali zvaničnu prijavu i dobili odgovor od Beograd puta:

„Vaša prijava je prosleđena nadležnoj službi, koja će intervenisati u skladu sa planom rada i postavljenim prioritetima. Što se tiče detaljnije rekonstrukcije, morate se obratiti Direkciji za puteve ili nadležnoj opštini. Ukoliko nadležni izdaju nalog, ekipe JKP “Beograd put” će vršiti radove.“

Podsećamo da je i „Beokom servis“ krajem januara pozvao sugrađane da prijave rupe, što su savesni građani i učinili ali odgovor je bio „NISTE PRIORITET“.

Pitamo nadležne „A KAD ĆEMO POSTATI?“

 

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Besplatna pripremna nastava za osmake za upis u srednje škole

Akcija „Uredimo zajedno” i ove godine