in

Kovilovo u prašini i rupama čeka izgradnju mosta Zemun-Borča!

Izgradnja mosta Zemun-Borča donela je brojne probleme građanima Kovilova kao i ostalim građanima koji koriste ovu deonicu puta. Teretni kamioni su gotovo uništili put a problem je pogoršan i posipanjem šuta na deonici prema takozvanom „Mašinjaku“ kojim se širi neizdržljiva prašina.

Na našu inicijativu, stručna služba Direkcije za puteve zajedno sa predstavnicima Opštine izlazila je na teren gde su konstatovali da je put u Kovilovu u vrlo lošem stanju.

Od početka izgradnje mosta, teretni kamioni teži od 3,5 tona svakodnevno prolaze kroz naselje gde su gotovo uništili put koji koriste građani dotičnog naselja ali i put kuda ide jedini gradski autobus na liniji 106.

Kovilovo rupe

Međutim, doneto je ne baš adekvatno rešenje za postojeći problem jer, naprotiv, problem je postao još veći!

„Stručna služba“ zajedno sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda sanirala je jedan deo deonice puta prema Mašinjaku tako što je put posula šutom. Nekoliko dana činilo se da je problem rešen ali rupe su ponovo izašle na videlo a gusti oblak prašine guši stanovnike naselja kao i vozače.

Ovo je neizdrživo! Svakodnevno prolazim gradskim autobusom kroz Kovilovo, gotovo se ugušim dok ne prođemo tu deonicu puta. Sve deonice puta u Kovilovu su u rupama, oblak prašine nepodnošljiv a problem veliki“, kaže naša čitateljka.

Dok građani Kovilova muku muče sa neadekvatnim i nebezbednim putem i gustim oblakom prašine, i Borčanci imaju problem sa prašinom.

„Kad dune, vetar nosi sve pred sobom. Napravi se ogorman žuti oblak od prašine i svi moramo da se zatvorimo u kuće”, kaže Suzana Đ. koja živi u naselju Mali Zbeg.

gradiliste

Prašina dolazi sa gradilišta koje se gotovo nalazi u borčanskom naselju Mali Zbeg a građani kažu da od prašine ne može da se živi.

Po svemu sudeći, teretni kamioni će i dalje prolaziti Kovilovom sve dok se ne završi izgradnja mosta Zemun-Borča a nadamo se da će nadležni čuti vapaj stanovnika Kovilova i sanirati deonicu puta. A gusti oblak prašine biće problem sve dok ne bude završen most kao i pristupne saobraćajnice.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Da li Levoj obali preti groznica Zapadnog Nila?

Javno osvetljenje: Ne znamo zašto Glogonjski nema ulično osvetljenje!

Javno osvetljenje: Ne znamo zašto Glogonjski Rit nema ulično osvetljenje već sedam dana!