in

Akcija „Uredimo zajedno” i ove godine

Grad Beograd i JKP „Zelenilo” i ove godine pokreću akciju „Uredimo zajedno”. U prethodne tri godine na ovaj način je uređeno 439 lokacija na teritoriji deset gradskih opština, a interesovanje građana je iz godine u godinu sve veće.

Skupštine stanara mogu prijaviti predloge za ozelenjavanje i uređenje svog stambenog naselja „Zelenilu”, koje će obezbediti sav potreban biljni i dendro materijal, parkovski mobilijar, lopate, rukavice, farbu, četke i ostala sredstva potrebna da se posao obavi kvalitetno.

Prijava za akciju vrši se pisanim putem, a obrazac za prijavu može se preuzeti OVDE.  Prijavljivanje počinje 20. februara i trajaće do 6. marta.

Popunjena prijava može se poslati na mejl adresu: info@zelenilo.rs ili na adresu JKP „Zelenilo – Beograd”, Centar za informisanje, Mali Kalemegdan 8, 11000 Beograd, sa naznakom: za akciju „Uredimo zajedno”.

Skupštine stanara prijavljuju vrstu i sadržinu radova u pogledu uređenja i ozelenjavanja, kao i površinu na kojoj će ti radovi biti izvedeni.

U okviru akcije moguće je izvoditi zemljane i biološke radove, kao što su sadnja ukrasnih biljaka, travnjaka i postavljanje parkovskog mobilijara (klupa i đubrijera). Građevinski radovi, kao što su izgradnja staza, platoa, dečjih igrališta, ugradnja fitnes rekvizita i slično, ne mogu biti predmet prijave za akciju.

Po isteku roka za prijavljivanje, stručne službe „Zelenila” obići će sve prijavljene lokacije i proceniti opravdanost i tehničku mogućnost realizacije zahteva. Primer popunjenje prijave možete videti na linku.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Građani Kovilova ogorčeni: „Rupa do rupe, rupica“

14. Noć muzeja uz slogan „Otvori oči u noći“ je 20. maja