in

Jutarnje kilometarske kolone koje NIKO ne vidi (VIDEO)

U petak 1. novembra je autobusu na liniji 43 otpao točak na Pančevačkom mostu što je prouzrokovalo kilometarske kolone vozila duž Zrenjaninskog i Pančevačkog puta.

Naravno, postavlja se pitanje kako je takav autobus uopšte izašao na ulice glavnog grada da prevozi putnike, ali danas to nije tema ovog članka.

Tema ovog članka jeste da se slična situacija dogodila u ponedeljak 4. novembra, ali i danas 5. novembra. A nema kiše, nema snega, nema poledice, nema temperatura od 40 stepeni, nema udesa, nema pokvarenog autobusa ili kamiona… Moglo bi se reći da su vremenski uslovi za vožnju idealni i opet su kolone kilometarske.

Predložili bi građanima da koriste Pupinov most, ali i tamo su svakodnevno gužve samo što se ne čeka sat vremena već pola sata.

Kažu da slika govori 1000 reči, video se sastoji od 30 slika što znači da 1 sekunda videa govori 30.000 reči a mi vam donosimo video snimak od od 50 sekundi odnosno 1.500.000 reči.

Kao što možete i sami videti kolona se proteže sve do Sebeša, ako proračunamo od spuštanja u Bulevar despota Stefana na Pančevačkom mostu do pomenute lokacije to je 6 kilometara duga kolona vozila u dve trake. I verovali ili ne, istu NIKO osim građana ne primećuje…

Ovim rečima nam se obratila sugrađanaka: Vidim da vi jedini objavljujete o stanju i jutarnjim gužvama na Zrenjaninskom putu i priključenjima na Pančevački most koje traju od septembra ove godine.

– Ovim putem želim da vas obavestim da sam zvala gradske službe – Sekretarijat za saobraćaj i Sekretarijat za javni prevoz i nisu skoro ni upoznati za stanjem, a odgovor nemaju ni u GSP-u, čak ni u vezi sa nezapamćenim gužvama od petka 01.11. i od – 04.11.2019. godine – napisala je sugrađanka Andrijana Ž.

I dodaje, na pitanje o pozivanju saobraćajne policije koja bi regulisala saobraćaj u tom delu, kažu da nije u njihovoj nadležnosti da zovemo saobraćajnu policiju i da se ne mešaju policiji u rad.

Srećom ona nije na tome zastala već je nastavila dalje i pozvala saobraćajnu policiju, koja opet kaže „da im se niko nije obraćao u vezi navedenog“.

Na osnovu ovoga zaključujemo, kao i naša sugrađanka, da su građani leve obale Dunava prepušteni sami sebi.

Ovim putem se javno obraćamo svima, Sekretarijatu za javni prevoz Grada Beograda, Sekretarijatu za saobraćaj Grada Beograda, Upravo Saobraćajne policije, Opštini Palilula, Gradu Beogradu, GSP-u i Beograd putu.

Gradskom saobraćajnom preduzeću

Postavljamo pitanje:

 • „Da li je realno da niko od vozača nije prijavio da ne poštuje red vožnje zbog pomenutih gužvi?“
 • „Da li je realno da dispečeri na terminusima ne primećuju da vozači nisu u stanju da ispoštuju red vožnje zbog gužvi?“
 • „Da li je realno da GSP i nadležni u njemu ne mogu da budu u sinhronizaciji sa Sekretarijatom za javni saobraćaj ili saobraćajnom policijom?“

Beograd putu

Postavljamo pitanje:

 • „Da li je realno da od 2016. godine kada smo im se obratili ne mogu da reše zeleni talas na Zrenjaninskom putu?“
 • „Da li je realno da semafori na Bogosloviji i u Bulevaru despota Stefana ne mogu da rade drugačije?“

Sekretarijatu za javni prevoz i saobraćaj

Postavljamo pitanje:

 • „Da li je realno da nemaju informacije da javni prevoz sa kojim upravljaju ne funkcioniše?“
 • „Da li je realno da ne mogu da utiču da se saobraćaj u ovom delu grada poboljša kako bi građani bili zadovoljni prevozom i plaćali karte“
 • „Da li je realno da nisu u komunikaciji sa službama koje mogu da utiču na saobraćaj?“

Saobraćajnoj policiji

Postavljamo pitanje:

 • „Da li je realno da niti jedna patrola nije primetila kolonu vozila od 6 kilometara“
 • „Da li je realno da nemaju informacije da saobraćaj preko Pančevačkog mosta ne funkcioniše već mesecima?“
 • „Da li je realno da niti jedna kamera Centar za upravljanje saobraćajem nije snimila gužvu?“

Opštini Palilula i Gradu Beogradu

Postavljamo pitanje:

 • „Da li je realno da predsednik koji je iz Borče ne zna za stanje na Pančevačkom mostu“
 • „Da li je realno da svi zaposleni u opštini žive preko mosta i ne kasne na posao?“
 • „Da li je realno da se niko od građana leve obale nije požalio opštini ili gradu na stanje u saobraćaju?“
 • „Da li je realno da leva obala Beograda nije u Beogradu?“

Da sumiramo sve…

Nisu građani leve obale navikli na med i mleko, niti su rođeni na Dedinju pa da imaju neke protekcije, niti ih traže.

Takođe, nisu građani leve obale juče počeli da koriste Pančevački most pa da im je sve ovo čudno.

Navikli su na kolone i gužve, navikli su da nema kanalizacije, da nema struje i vode, sad se navikavaju da nemaju ni internet, navikli su da budu građani trećeg reda… Ali nisu navikli da ih prave budalama.

Kofa je svima puna i sad je prelila, zato pozivamo nadležne da se pozabave problemom svakodnevnih gužvi na Pančevačkom mostu jer iste nisu nerešive. Pa čak i jesu, da makar vidimo da se trude…

Potencijala rešenja su sledeća:

 • Sinhronizacija semafora na Zrenjaninskom i Pančevačkom putu takozvani „zeleni talas“;
 • Drugačiji režim rada semafora u jutarnjem špicu na Bogosloviji i spuštanju u Bulevar despota Stefana u smeru ka gradu;
 • Izmeštanje teretnog saobraćaja Zrenjaninskim putem od Borče do Pančevačkog mosta, osim za vozila sa posebnom dozvolom;
 • Postavljanje kružnih tokova umesto pojedinih raskrsnica na Zrenjaninskom putu;

Predlažemo nadležnim da naprave anketu, pitaju vozače sa leve obale šta misle i kakve predloge imaju, potom primene njihova zapažanja. Verujte nam ni sami nećete verovati šta je sve moguće!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

 1. Kao jedno od rešenja predlažem da se napravi novo isključenje sa mosta na Viline vode. Time bi smanjili broj vozila na isključenju za bul. Despota Stefana i na Bogosloviji i prusmerili sve kamione direktno u Dunavsku ulicu

 2. Nemojte kružne tokove da predlažete! To je potpuno loša ideja za rešenje saobraćaja a na Zrenjanincu, a da ne pričam da bi to podrazumevalo višemesečne radove…

  Nekog rešenja sigurno ima. Veliki je problem u spajanju Pančevačkog puta i Zrenjaninca jer se saobraćaj usporava dok se 4 trake ulivaju u 2. Moguće rešenje – semafor pre spajanja.

  Drugi problem je semafor na kraju mosta prema Bogosloviji gde zeleno svetlo kratko traje. Rešenje bi bila izgradnja petlje ili bar saobraćajci/kamere neko vreme kako bi se utvrdilo da li je moguće prepodeiti semafore da saobraćaj bolje ide.

  To su privremena i jeftina rešenja. Jedini spas bi bila izgradnja još dva mosta.

NADLEŽNI ĆUTE: Skraćene trase linija 43 i 96 do daljnjeg!

Opština uzela, opština vratila: Linija 43 uskoro ponovo od Trga