in

Opština uzela, opština vratila: Linija 43 uskoro ponovo od Trga

Posle mnogobrojih negodovanja građana Koteža juče je najavljeno vraćanje trase linije 43 na Trg Republike, dok sudbina linije 96 još uvek nije poznata.

Zbog radova na Trgu Republike koji su trajali od 23. oktobra do 27. oktobra, linije 43 i 96 su privremeno dobile oznaku L i skraćene su do Dunav stanice (Pančevački most).

Nakon završenih radova, od 1. novembra od 18 časova, terminus Trg Republike je počeo sa radom, ali bez linija 43 i 96 kojima je samo uklonjena oznaka L i bez ikakvog saopštenja su nastavili da saobraćaju skraćenom trasom.

Nezvanično smo saznali, da je naša Opština Palilula tražila da pomenute linije nastave da saobraćaju do Dunav stanice (Pančevački most).

Juče je Sekretarijat za javni prevoz potvrdio navode da je opština tražila pomenute izmene na osnovu zahteva građana!

Prateći sva dešavanja na levoj obali, ne znamo kada je sprovedena neka anketa povodom skraćenja, pa zaključujemo da nije!

Udruženje građana Koteže je zbog redovnih kašnjenja na liniji 43 od kad je ista produžena do TC Ušće tražilo skraćenje do Trg Republike i čemu su i uspeli (više o toj temi ovde). Takođe, mediji su juče preneli da je tada UG Kotež tražilo skraćenje do Pančevačkog mosta.

Oni su proteklih dana sproveli anketu međi građanima Koteža u vezi najnovijeg skraćenja 43-ke i odgovor građana je bio sledeći: 704 je glasalo da se vrati na Trg Republike, dok je 167 glasalo da ostane skraćena do Pančevačkog mosta.

Zbog protesta mnogobrojih građana Koteža i udruženja, od strane opštine je takođe juče obećano da će linija 43 ipak biti vraćena na Trg Republike od utorka 12. novembra. Znači uzeto će biti vraćeno!

Ostaje pitanje šta će biti sa linijom 96 jer u jučerašnjim saopštenjima ista nigde nije pomenuta.

Zato pokrećemo anketu u nastavku, ali i na našoj Facebook stranici kako ni saznali mišljenje građana Borče.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

8 Comments

Jutarnje kilometarske kolone koje NIKO ne vidi (VIDEO)

Novo u Borči: Xbody trening koji menja 3 obična treninga