Od danas linija 43 ponovo “okreće” na Trgu Republike

u Vesti

Prema zvaničnom saopštenju, počev od danas, 15. marta, ponovo se menja trasa linije 43. Ova linija voziće kao i ranijih godina na relaciji od Trga Republike do Koteža. 

Do ove promene došlo je nakon višemesečne borbe udruženja građana Kotež da se reše problemi sugrađana sa lošim i neredovnim prevozom na ovoj liniji.

Sugrađani iz Koteža i članovi ovog udruženja, mesecima unazad prikupljali su detaljne informacije o neredovnosti i izostanaku polazaka na liniji 43. Međutim, njihovi zahtevi upućeni GSP i Sekretarijatu za saobraćaj nisu dali nikakve rezultate.

Zato su sugrađani iz Koteža sa prikupljenom dokumentacijom i peticijom sugrađana, kao i zvaničnom najavom protesta, prošle nedelje zakucali na vrata predsednika opštine Palilula. Predsednik opštine uspeo je da ovaj problem predoči i gradskim vlastima.

Sa svojim zahtevom uspeli su da stignu i do Skupštine grada, pa je održan i sastanak u kancelariji Gorana Vesića. Sastanku su prisustvovali predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić, 6 direktora gradskih službi i preduzeća, kao i predsednik UG Kotež.

Nakon što se više institucija, pod pritiskom sugrađana, ipak uključilo u rešavanje problema sa prevozom na liniji 43, izgleda da je rešenje i pronađeno!

Kako stoji u objavi UG Kotež, vraćanje linije 43 na Trg Republike je privremeno rešenje jer je to jedini način da se u ovom trenutku obezbedi redovnost polazaka i poštovanje reda vožnje.

Konačna odluka o tome gde će se “okretati” linija 43 biće doneta kada GSP bude nabavio nove autobuse kojima će ova linija biti “pojačana”. Ova odluka očekuje se u toku godine.

Sugrađani iz Koteža dali su nam odličan primer i dokazali da se uz dobru organizaciju ipak može boriti sa sistemom i uticati na rešavanje problema.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Vesti

Idi na VRH