in

Umesto protesta zbog linije 43 sledi čišćenje Koteža

UG Kotež je zaslužilo svaku pohvalu, jer oni ne prestaju sa akcijama kako bi svoj kraj učinili boljim, funkcionalnijim i lepšim mestom za život, čak i kada nešto reše i završe, odmah nastavljaju da deluju dalje, bez stajanja i pauze.

Zbog velikog problema neredovnosti autobuske linije 43, obraćali su se nadležnim službama, čak i predsedniku Opštine, i najavili protest ako se ne pronađe rešenje povodom ovog pitanja.

Kako su nakon višemesečne borbe za bolji i redovniji prevoz uspeli da se izbore, najavljenog protesta u subotu, odnosno sutra, neće biti.

Ipak, UG Kotež ne staje sa idejama i pozivima na akciju, pa umesto protesta građane pozivaju na zajedničku akciju prolećnog čišćenja naselja od papira, kesa, plastičnog otpada.

Okupljanje su najavili za sutra u 12 časova, na ulazu u parkić kod otvorenog fitness centra (teretana sa spravama na otvorenom), kod crkve, prekoputa škole.

Iz ovog Udruženja apeluju i mole da se okupe ljudi u što većem broju i da svako ponese šta ima od alata, najbolje grabulje i štap za skupljanje papirića, kao i radne ili najlonske rukavice i kese za smeće.

Molimo vas da pozovete i drugare i drugarice, komšije, prijatelje. Da pokažemo svima da smo u stanju da budemo solidarni kada je teško jer sebi možemo najbolje mi sami pomoći. Hvala svima još jednom i vidimo se na čišćenju u subotu! – poručuju iz Udruženja.

Ovog vikenda najavljeno je čišćenje u dva naselja leve obale, sutra u Kotežu, a nedelja je rezervisana za čišćenje u Borči. Bilo bi divno da isto učine i ostali sugrađani, svako u svom naselju, jer ovo Sunce i početak proleća kao da zovu na akciju uklanjanja smeća sa svih onih mesta gde mu nije mesto.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Od danas linija 43 ponovo „okreće“ na Trgu Republike

    Putnici u Ovči uzalud jutros čekali BG voz