Umesto protesta zbog linije 43 sledi čišćenje Koteža - www.lobi-info.rs

Umesto protesta zbog linije 43 sledi čišćenje Koteža

2 minuta za čitanje

UG Kotež je zaslužilo svaku pohvalu, jer oni ne prestaju sa akcijama kako bi svoj kraj učinili boljim, funkcionalnijim i lepšim mestom za život, čak i kada nešto reše i završe, odmah nastavljaju da deluju dalje, bez stajanja i pauze.

Zbog velikog problema neredovnosti autobuske linije 43, obraćali su se nadležnim službama, čak i predsedniku Opštine, i najavili protest ako se ne pronađe rešenje povodom ovog pitanja.

Kako su nakon višemesečne borbe za bolji i redovniji prevoz uspeli da se izbore, najavljenog protesta u subotu, odnosno sutra, neće biti.

Ipak, UG Kotež ne staje sa idejama i pozivima na akciju, pa umesto protesta građane pozivaju na zajedničku akciju prolećnog čišćenja naselja od papira, kesa, plastičnog otpada.

Okupljanje su najavili za sutra u 12 časova, na ulazu u parkić kod otvorenog fitness centra (teretana sa spravama na otvorenom), kod crkve, prekoputa škole.

Iz ovog Udruženja apeluju i mole da se okupe ljudi u što većem broju i da svako ponese šta ima od alata, najbolje grabulje i štap za skupljanje papirića, kao i radne ili najlonske rukavice i kese za smeće.

Molimo vas da pozovete i drugare i drugarice, komšije, prijatelje. Da pokažemo svima da smo u stanju da budemo solidarni kada je teško jer sebi možemo najbolje mi sami pomoći. Hvala svima još jednom i vidimo se na čišćenju u subotu! – poručuju iz Udruženja.

Ovog vikenda najavljeno je čišćenje u dva naselja leve obale, sutra u Kotežu, a nedelja je rezervisana za čišćenje u Borči. Bilo bi divno da isto učine i ostali sugrađani, svako u svom naselju, jer ovo Sunce i početak proleća kao da zovu na akciju uklanjanja smeća sa svih onih mesta gde mu nije mesto.

Ostavite odgovor

Prethodna priča

Od danas linija 43 ponovo "okreće" na Trgu Republike

Sledaća priča

Putnici u Ovči uzalud jutros čekali BG voz

Poslednje od Dešavanja