in

Udruženje građana Kotež nastavlja sa ozbiljnim akcijama

Udruženje građana Kotež, posle niza uspešnih akcija nastavlja da se razvija kako bi se sa sugrađanima iz ovog naselja izborilo za bolji i lepši Kotež.

U našem timu je od skoro i pravnik koji će nam pomoći da sva naša aktivnost bude pravno regularna – navodi se u saopštenju UG Kotež

Kao goruće pitanje u naselju Kotež izdvaja se problem sa neredovnim polascima javnog gradskog prevoza na liniji 43. U udruženju već neko vreme pokušavaju da se izbore za bolji prevoz, ali do sada bez rezultata.

Kako kažu, spremili su se za nastup prema GSP. Plan je da predsednik UG Kotež lično u ruke direktoru GSP uruči peticiju i fascikle sa svim dokazima o neredovnosti linije 43. A spremili su u pisanoj formi, overenu, i najavu protesta na Pančevačkom mostu, ukoliko se ubuduće GSP ne bude pridržavao reda vožnje.

Udruženje inače čeka na poslednje izmene svog statuta u Agenciji za privredne registe. Uz novi statut imaće i pravo na ovakve akcije. A kako kažu, do marta će biti gotov i sajt udruženja pa će bolje biti informisani i sugrađani koji ih ne prate putem Fajsbuka.

Inače, deo novca koji je prikupljen za finansiranje web sajta udruženja, usmerili su i kao pomoć porodici Stanković iz Uzdinske 10, kojima je prošlog meseca izgorela kuća. A nastaviće sa humanitarnim akcijama. Kada udruženje bude imalo i svoj tekući račun, i prikupljanje sredstava će biti jednostavnije.

U planu je da se predstavnici UG Kotež sastanu i sa predstavnicima crkve, škole, obdaništa, ambulante. Saradnja sa svim bitnim institucijama u naselju daće bolji uvid u probleme, ali i lakše načine za rešavanje istih u korist građana.

Pošto su aktivni na raznim frontovima, najavili su uskoro i izložbu slika u Kotežu. Kako kažu, u pitanju je poznati umetnik. I planovi za čišćenje i uređenje naselja postoje, ali se čeka da se poprave vremenski uslovi.

Odbor UG Kotež je dosta pojačan aktivistima. U ovom momentu postoji po jedna osoba zadužena za Ekološke, Sportske i Kulturne akcije. Tri osobe rade administratorske poslove. Takođe, po jedna osoba zadužena je za probleme oko – GSP, javne rasvete, puteva, EDB, vodovoda i kanalizacije, gradskog zelenila, policije, gradske čistoće… Rade i na stvaranju Junior tima.

Trenutno je potrebno još volontera koji će pomoći. Svi koji su voljni da pomognu UG Kotež, mogu im se javiti u Facebook inbox. Potrebno je da napišete ime i prezime, godište i zanimanje, kao i na kom polju možete pomoći.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Uredite svoj kraj uz akciju Zelenila „Uredimo zajedno“

Lančani sudar u Krnjači večeras izazvao zastoj