in

Uredite svoj kraj uz akciju Zelenila „Uredimo zajedno“

Šesti put zaredom Grad Beograd i JKP „Zelenilo-Beograd“, organizuju akciju „Uredimo zajedno“ kojom je planirano uređenje i ozeljenjavanje međublokovskih površina. 

Sugrađani od danas mogu da popune elektronsku prijavu i u narednom periodu da svoje okruženje učine kvalitetnijim, zdravijim i lepšim za život. Broj lokacija koje stambene zajednice prijavljuju za ovu akciju je iz godine u godinu sve veći.

Realizacija akcije obuhvatiće više faza: prvo, stambene zajednice prijavljuju vrstu i sadržinu radova u pogledu uređenja i ozelenjavanja, kao i površinu na kojoj će ti radovi biti izvedeni. U okviru akcije moguće je izvoditi zemljane i biološke radove, kao što su sadnja ukrasnih biljaka, travnjaka i postavljanje parkovskog mobilijara poput klupa i đubrijera.

Građevinski radovi kao što su izgradnja staza, platoa, dečjih igrališta, ugradnja fitnes rekvizita i slično, ne mogu biti predmet prijave za akciju ‘Uredimo zajedno'“, stoji u saopštenju „Zelenila“.

Kako dodaju iz ovog javno komunalnog preduzeća, oni su zaduženi za obezbeđivanje svog potrebnog biljnog i dendro materijala, parkovskog mobilijara, lopata, rukavica, farbe, četki i ostalih sredstva potrebih da se posao obavi kvalitetno.

Prijavljivanje će trajati sve do 22. februara. Po isteku roka za prijavljivanje, stručnjaci iz „Zelenila“ obići će sve prijavljene lokacije i proceniti opravdanost i tehničku mogućnost realizacije zahteva.

Kako se prijaviti?

Prijava za akciju vrši se pisanim putem, a obrazac za prijavu može se preuzeti na sajtu www.zelenilo.rs gde se može pogledati i primer popunjenog obrasca.

Popunjena prijava može se poslati na mejl adresu: info@zelenilo.rs ili na adresu JKP „Zelenilo-Beograd“, Beograd, Centar za informisanje, Mali Kalemegdan br. 8, 11000 Beograd, sa naznakom – za akciju „Uredimo zajedno“.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Dokle će šleperi da muče građane leve obale?

    Udruženje građana Kotež nastavlja sa ozbiljnim akcijama