in

Dokle će šleperi da muče građane leve obale?

Osim što je leva obala postala deponije za bahate prevoznike, očigledno je postala i besplatno parkiralište. Sve češće možemo videti parkirane šlepere, skoro na svakom mestu koje se vozačima učini kao pogodno.

Već smo pisali o prevoznicima u Kovilovu, kojima je jeftinije da parkiraju na javnoj površini umesto da obezbede parking za svoja vozila. Kamioni parkirani na ulici ove zime su ozbiljno ugrozili sugrađane i ometali javni gradski prevoz.

Ovoga puta osvrćemo se na šlepere koji se parkiraju uz Zrenjaninski put nedaleko od ulice Mitra Trifunovića Uče.

Nije nam poznato da li vozači posećuju restoran u blizini ili pristanu da odmore od vožnje.

U svakom slučaju prostor duž puta ocenili su kao pogodan za parking.

Nažalost za druge učesnike u saobraćaju to ne izgleda nimalo pogodno. Parkirani kamioni smanjuju preglednost za druge vozače i zaklanjaju pogled onima koji se uključuju na Zrenjaninski put iz ulice Mitra Trfunovića Uče. 

I bez parkiranih kamiona ova raskrsnica je rizična, a tek sa njima … može postati tragična – objašnjavaju sugrađani!

Poznato je koliko je na ovoj deonici uključivanje na Zrenjaninski put rizično, čak i kada nema dodatnih poteškoća. Sa parkiranim šleperima postaje gotovo nemoguće.

Zanimljivo je da samo stotinak metara dalje na Zrenjaninskom putu postoji Truck stop, odnosno parking za kamione. Nažalost, nekome je izgleda i to previše daleko.

Nadamo se da će nadležni reagovati i na ovom mestu zabraniti zaustavljanje i parkiranje. Apelujemo na vozače kamiona da koriste propisana mesta za parkiranje kako ne bi ugrožavali bezbednost sugrađana.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Uskoro FEST 2019, projekcije i u CK „Vlada Divljan“

    Uredite svoj kraj uz akciju Zelenila „Uredimo zajedno“