in

Građani Kovilova taoci svojih bahatih sugrađana

Kako kažu sugrađani iz naselja Kovilovo, na potezu od mostića do Mašinskog parka, već 6 meseci, u jednoj saobraćajnoj traci, stoje parkirani šleperi. Vozači autobusa i automobila zbog parkiranih šlepera nemaju nikakvu preglednost. 

Da situacija bude još gora, proteklog vikenda vozači na liniji 106 nisu ulazili u ovo naselje, upravo zbog pomenutih šlepera, što je rezultiralo revoltom građana.

Zanimljivo je da su odgovorni za parkiranje šlepera takođe žitelji naselja Kovilovo, ali na muke svojih sugrađana koje su izazvali, ostaju gluvi i slepi.

Čak tri parkirana šlepera su ozbiljan rizik za bezbednost učesnika u saobraćaju koji prolaze ovim delom Kovilova. A sneg koji je danima padao i loši vremenski uslovi još više su pogoršali situaciju.

Sugrađani iz ovog dela Kovilova praktično su ostali bez prevoza. Autobus na liniji 106 nije mogao da skrene u ovaj deo naselja zbog parkiranih šlepera. Jedino što je vozač autobusa mogao je da nastavi svoju trasu ka gradu.

Na istom mestu došlo je i do saobraćajne nezgode kada je jedan od sugrađana iz Kovilova sleteo sa puta. Ovaj mladić pokušao je svojim vozilom da zaobiđe parkirane šlepere. Ipak sneg i led učinili su svoje pa je završio u kanalu.

Inače žitelji naselja Kovilovo već dugi niz godina vode bitku protiv teškog saobraćaja kako bi sačuvali svoje domove.

Naime, zgrade u ovom naselju građene su pre više od 50 godina bez betonskih temelja. Opstanak ovih zgrada veoma je ugrožen saobraćanjem teških teretnih vozila.

Još 2011. godine sugrađani iz Kovilova izdejstvovali su uz pomoć Sekretarijata za saobraćaj, da se zabrani prolaz teretnih vozila na prvom (južnom) ulazu i prolazak kroz naselje. Na ovom ulazu u naselje postavljena je zabrana za vozila koja premašuju 3,5 tone.

I dok je znak stajao na ulasku u naselje, mali je broj onih koji su ga poštovali. Nisu ga poštovali vozači koji su prevozili materijal za izgradnju Pupinovog mosta. Nisu ga poštovali ni preduzetnici koji žive u samom naselju Kovilovo. A već nekoliko puta dešava se da ovaj znak jednostavno nestane jer smeta nesavesnim sugrađanima, što se može videti i na slici ispod.

Jasno je da je Kovilovo malo naselje, ali njegovi građani treba da imaju ista prava na bezbednost kao i svi ostali. Sada, oni su taoci svojih sugrađana, koji zarad svog privatnog posla, čitavo naselje koriste kao ličnu imovinu.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

5 Comments

  1. Na vrbovskom je zauzeta cela autobuska stanica i postavljen kavez od prodavnice cak i postavljen kojtener ,zauzet park sa drvima i traktorima kada se ude u dom zdravlj gledaju se drva ,seno ,traktori prikolice gajbe od piva.sluze pice u prodavnici kao na kijosku i to nasa deca i gradjani moraju da gledaju i trpe .vrse nuzdu u stajaliste stanici bruka

  2. To sve sto se dešava u Kovilovu i mogao bih da razumem.Ljudi bahati i tako se ponašaju.Ne razumem ponašanje države ako u obzir uzmemo činjenicu da je ovaj slučaj pisanim putem prijavljen upravi saobraćajne policije od strane više građana i da niko ne reaguje.Šta više i saobraćajna i komunalna policija su na vreme upozoreni da može doći do udesa i da je bezbednost učesnika u saobraćaju ugrožena.I što se svi sada prave ludi,pa kod vlasnika ovih vozila (čitaj nesavesnog sugrađanina) su prošle godine dolazili opštinski oci i zajedno su glodali vruće prase.Tada nije bio nesavesni građanin već uzorni član „biblioteke“.

  3. Procitajte pretposlednju recenicu sto ste napisali pa samo produzite 5-6 kilometra dalje svratite do Siroke Grede ako mozete i videcete u kakvom je stanju put ono je sramota da na nas (koliko god da nas malo ima) gledaju kao gradjane 72-gog reda

Raskrsnica kod Pikola jezero, voda ulazi i u automobile

Jutros u smeru ka centru grada kilometarske kolone