in

UG Kotež organizovalo prikupljanje donacija, ali i potpisa za unapređenje linije 43

Kao što smo već pisali, udruženje građana UG Kotež uporno je u borbi sa svim problemima sa kojima se suočavaju sugrađani iz ovog naselja. 

Aktivisti ovog udruženja su proteklog vikenda organizovali još jednu akciju prikupljanja novca i potpisa svojih sugrađana na ulazu u pijacu u Kotežu. Slobodno se može reći da je ovo bila praznična akcija jer je protekla u dobrom raspoloženju uz kuvano vino.

Tokom akcije, prikupljeno je 217 potpisa sugrađana iz Koteža, kao deo peticije kojom se traži da se poboljša linija 43 javnog gradskog prevoza. Peticijom koja će biti predata GSP, zahteva se bolja organizacija linije 43, naročito u vršnim časovima radnim danima. Sugrađani iz Koteža tražili su i dodatne ranojutarnje polaske, ali i one u kasnim večernjim časovima.

U zavisnosti od odgovora koji udruženje dobije od GSP i eventualnih predloga, moguće je da će organizovati i masovnije prikupljanje potpisa Iz udruženja navode da bi to trajalo duže, kako bi bilo prikupljeno i više od 2 hiljade potpisa. .

Što se tiče novčanih sredstava, skupljeno je ukupno 8.170 dinara + 5 eura, što je skoro 8.800 rsd. Kako je ovo udruženje ranije navelo, polovina novca će biti upotrebljena za rad udruženja (zakup internet domena, promotivni materijal, alatke za čišćenje, itd). 

Druga polovina prikupljenog novca predata je pedagogu osnovne škole. Ovaj novac namenjen je za dve učenice koje su ostale bez oba roditelja. Pomoć će biti preusmerena ili njihovoj baki, ili će biti upotrebljena za plaćanje izleta koji im uskoro predstoji.

Udruženje UG Kotež se zahvalilo sugrađanima na iskazanoj solidarnosti i građanskoj svesti. Kako kažu, potrudiće se da uskoro organizuju još sličnih akcija u Kotežu. Rad ovog udruženja i njihove akcije možete pratiti na njihovoj Fejsbuk strani.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    I dalje se čiste samo ulice prvog prioriteta, oprez u saobraćaju zbog vremenskih uslova

    Bračni par iz Borče svake zime pravi i postavlja kućice za napuštene pse