in

Bračni par iz Borče svake zime pravi i postavlja kućice za napuštene pse

Hladno vreme, sneg i led ne prijaju nikome od nas, a ne prijaju ni napuštenim životinjama koje noći provode na otvorenom dok temperature ozbiljno padaju ispod nule.

Naša sugrađanka Jelena, sa svojim suprugom Vladom, i sa svojim prijateljima, i ove godine se organizovala da pomogne napuštenim psima praveći kućice koje postavljaju po Borči. Ova humana akcija traje u zimskim mesecima,  već nekoliko godina.

Jelenine kućice su od kartona i kesa za smeće, pa je jasno da osim dobre volje i vremena, ove kućice ne zahtevaju ni veliki novac, ni posebna ulaganja!

Nadam se da će ovo druge inspirisati da i oni pomognu. Kada bi svako u svom kraju uradio isto ovo, naše napuštene životinjice bi se koliko toliko ugrejale na ovom „debelom minusu“ – kaže Jelena

Kako kaže njen suprug Vlada, prethodnih godina su postavljali po 15-ak kućica. Ove godine su postavili tek 7, ali će nastaviti da ih prave i postavljaju.

Nažalost, iako su ove kućice jasno obeležene dešava se da nestanu, kao što je to ove godine bio slučaj pored Maxi prodajnog objekta u Borči. Već dan nakon postavljanja Jelena je kućicu pronašla spremnu za bacanje u kontejneru koji koristi Maxi.

Apelujemo da se ne uništavaju ove kućice, jer naša sugrađanka i ljudi koji joj pomažu u ovoj humanoj akciji u njih su uložili svoju ljubav, vreme i trud.

Pozivamo sugrađane da se priključe akciji i umesto da bace kutiju koja im nije potrebna, ulože malo vremena i od nje stvore spas za napuštene pse u ovim ledenim danima.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

UG Kotež organizovalo prikupljanje donacija, ali i potpisa za unapređenje linije 43

Pronađena devojčica (14) koja je pre 4 dana nestala u Borči, na Putu za Crvenku