in

I dalje se čiste samo ulice prvog prioriteta, oprez u saobraćaju zbog vremenskih uslova

Osvanule je još jedno snežno jutro, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je jutros da su sve ulice prvog prioriteta očišćene i najavio nabavku novih vozila jer je, kako je istakao, plan da se ove godine obnovi kompletna mehanizacija.

Vesić je naveo da se u „Beograd putu“ radi punim intenzitetom i da je od juče ujutru na snazi četvrti stepen angažovanja. To znači da je na gradskim ulicama 145 vozila, od čega 90 velikih kamiona, koji neprekidno čiste sneg.

Tokom noći je bačeno 645 tona soli, 135 tona kamenog agregata i oko 5.000 litara kalcijum-hlorida, precizirao je Vesić. Naveo je i da je na gradske ulice od početka zime do sada bačeno 14.500 tona soli, dok je za čitavu prošlu zimu bačeno oko 17.000 tona.

Očekujemo da sneg pada sve do sutra ujutru tako da ćemo u tom stepenu ostati do tada. Na ulici je oko 270 radnika „Beograd puta“ i oko 300 radnika preduzeća „Gradska čistoća“ i „Zelenilo Beograd“ koji čiste trotoare šire od pet metara – rekao je Vesić.

On je objasnio da trotoari koji su uži od pet metara pripadaju stambenim i poslovnim zgradama i da njihovo čišćenje nije u nadležnosti Grada. 

Istakao je da su sve ulice prvog prioriteta čija je ukupna dužina 1.767 kilometara potpuno čiste, prohodne i nema zastoja. Kako je rekao, dok bude padao sneg biće čišćene samo ulice prvog prioriteta. Kada bude prestao da pada, ulazi se u ulice drugog prioriteta, a to je 491 kilometar ulica.

Podsećamo da su kazne izuzetno velike za sve sugrađane koji ne očiste sneg ispred svojih stambenih objekata, ali i za one koji ne očiste svoja vozila.

Manjih zastoja u saobraćaju zbog vremenskih uslova ima uglavnom na mostovima, između ostalog povremeno i na Pančevačkom mostu. Ulice su klizave zbog snega i niskih temperatura, pa se sugrađanima savetuje oprez u vožnji, ali i pešacima kako bi izbegli povrede zbog poledica na trotoarima.

Foto: N.S.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Veliki božićni koncert održan sinoć u Centru za kulturu „Vlada Divljan“

    UG Kotež organizovalo prikupljanje donacija, ali i potpisa za unapređenje linije 43